Redactie - 25 oktober 2012

Citrix maakt nieuwe cloud strategie bekend


Citrix heeft tijdens Citrix Synergy, dat onlangs in Barcelona plaatsvond, de nieuwe strategie bekend gemaakt waarmee organisaties en dienstverleners cloud-diensten kunnen leveren.

De nieuwe oplossingen van Citrix bieden klanten de mogelijkheid om eenvoudig en pragmatisch cloud-diensten uit te rollen. Met de nieuwe strategie wordt het mogelijk om Windows-applicaties en -desktops om te zetten in cloud-diensten. Ook kunnen gebruikers nieuwe clouds ontwikkelen die vergelijkbaar zijn met flexibele Amazon-cloud, gebruik maken van de cloud van derden en, tenslotte, applicaties, data- en videodiensten via ieder netwerk aanbieden met de beste performance, betrouwbaarheid en veiligheid, aldus Ctrix.

Windows cloud met Project Avalon

Het grootste deel van de organisaties draait op Windows-systemen. De meeste Windows-applicaties en -desktops zijn echter niet gemaakt voor gebruik van andere platformen en apparatuur, zoals van Apple, en dynamische clouds. Hierdoor kunnen organisaties niet alles halen uit financiële voordelen en flexibiliteit van de cloud, terwijl ze ook tegemoet willen komen aan verwachtingen van gebruikers als het gaat om mobiele werkstijlen. Citrix Project Avalon is een oplossing die bestaande Windows-applicaties en -desktops verandert in flexibele cloud-diensten voor alle devices. Project Avalon wordt geïntroduceerd in twee delen: Excalibur en Merlin. Excalibur, dit kwartaal beschikbaar als tech preview, wordt gekenmerkt door eenvoud, schaalbaarheid en rijke multimediadiensten, die nodig zijn voor de levering van Windows-applicaties en -desktops aan miljoenen mobiele devices. Merlin, in het eerste half jaar van 2013 beschikbaar als tech preview, integreert Citrix CloudPlatform en CloudPortal met XenApp en XenDesktop en zorgt hiermee voor flexibiliteit bij de uitrol en eenvoudig IT-beheer. Klanten kunnen snel gepersonaliseerde Windows-applicaties uitrollen in een flexibele private cloud-omgeving op één of meerdere locaties.

Het bouwen van nieuwe clouds

Citrix geeft klanten de mogelijkheid om eenvoudig een Amazon-achtige cloud te bouwen. Citrix CloudPlatform, powered by Apache CloudStack, versnelt de brede adoptie van open cloud computing. CloudPlatform en CloudStack hebben een aantal nieuwe partners kunnen optekenen, waaronder Alcatel-Lucent, CA Technologies, Cisco en NetApp.

Brugfunctie naar clouds van derde partijen

De nieuwe cloud-strategie van Citrix is erop gericht om het voor organisaties eenvoudig te maken om hun datacenters en private clouds te verbinden aan externe cloud-diensten van derden, zo zegt de leverancier. Citrix CloudBridge maakt het mogelijk om corporate datacenters veilig en transparant toegang te geven tot clouds van derde partijen. Hiermee kunnen klanten veilig en eenvoudig gebruiken maken van public clouds als verlengstuk van hun eigen datacenter management. Citrix CloudBridge for Amazon Web Services maakt het mogelijk om productie workloads veilig en transparant te verplaatsen tussen private datacenters en de Amazon cloud. De komende Citrix CloudBridge for Microsoft Windows Azure doet hetzelfde voor klanten van de Azure cloud.

NetScaler SDX

De ontwikkeling van een cloud-ready netwerk dat is geoptimaliseerd voor ondersteuning van mobiele devices is de vierde pijler van de cloud-strategie van Citrix. Tijdens Synergy heeft Citrix daarvoor het NetScaler SDX-platform geïntroduceerd.

   

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!