LeaseWeb kiest voor open storage van Nexenta Systems
25-10-2012
Deel dit artikel:

LeaseWeb kiest voor open storage van Nexenta Systems


Hostingbedrijf LeaseWeb gebruikt sinds kort de open storage NexentaStor oplossing van Nexanta Systems ter ondersteuning van zijn nieuwe cloud-platform.

LeaseWeb biedt hosted infrastructuur oplossingen, waaronder traditionele dedicated servers, cloud, colocatie en hybride oplossingen. Al deze diensten worden ondersteund door een wereldwijd netwerk met een uptime van 99,999% en een capaciteit van 2,5 terabyte per seconde. Speciaal voor de publieke cloud-oplossingen introduceerde LeaseWeb in maart dit jaar een nieuw cloud-platform. 

Marek Lubinski, virtualisatie engineer bij LeaseWeb: “We hadden behoefte aan een functierijke storage-oplossing. De OpenStorage-software van Nexenta biedt geavanceerde caching en biedt in combinatie met solid state drives de opslagprestaties die we nodig hebben. De software biedt daarnaast redundantie van grootzakelijk niveau met replicatiemogelijkheden zoals onbeperkte incrementele snapshots en cloning. Dit betekent dat we zowel horizontaal als verticaal kunnen schalen zonder ons zorgen te hoeven maken over escalerende kosten.”

De Cloud-dienst van LeaseWeb wordt ondersteund door verschillende SAN’s met Nexenta die gezamenlijk meer dan 450 TB aan raw capacity bieden. Andere mogelijkheden zijn pooling van hybride opslagbronnen, deduplicatie en thin provisioning. NexentaStor biedt daarnaast high availability, synchrone en asynchrone replicatie en strikte end-to-end gegevensintegratie met de mogelijkheid om beschadigde gegevens op te sporen, aldus Lubinski.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage