Redactie - 26 oktober 2012

Detron neemt ICT-tak en 35 mensen van failliete Licom over


Detron ICT & Telecom Groep, het bedrijf van George Banken (foto), maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met de curatoren van Licom N.V. over de overname van de ICT-activiteiten van Licom. 35 werknemers gaan mee en Detron kan nu verder groeien in Limburg.

Detron zal de ICT-activiteiten van de sociale werkvoorziening Licom te Heerlen vanaf 1 november 2012 onder haar eigen naam voortzetten. De overname garandeert de continuïteit van de ICT dienstverlening aan de externe klanten van Licom ICT.

Ook de dienstverlening aan de voormalige Licom onderdelen die dinsdag 23 oktober een doorstart hebben gemaakt onder leiding van het Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg WOZL, kunnen gebruik blijven maken van de ICT diensten van Detron. "Het WOZL heeft daartoe de intentie uitgesproken jegens Detron. Door de overname is de werkgelegenheid van de 18 kaderleden van Licom ICT gegarandeerd. Detron zal van het WOZL ook circa 17 mensen in de sociale werkvoorziening blijvend inhuren ten behoeve van de huidige dienstverlening. Dit past prima in de Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemen doelstelling van Detron", zo meldt het bedrijf van George Banken.

Patrick de Vocht, directeur van de Limburgse vestiging van Detron meldt in een persbericht over de overname: “Met Detron zijn we sinds 2008 actief in de Limburgse markt, met name op gebied van vaste en mobiele telefonie. We hebben sindsdien nauw samengewerkt met Licom ICT. Veel van de klanten van Licom ICT zijn ook onze klanten. Door de overname kunnen we nu het hele Detron ICT & Telecom portfolio vanuit onze Limburgse vestiging aanbieden. Daarmee wordt verdere invulling gegeven aan de groeistrategie van Detron in Limburg. Wij zijn volop in gesprek met klanten, partners en medewerkers van Licom ICT om de overname voor hen vlekkeloos te laten verlopen. Voorop staat continuering van de dienstverlening en tevredenheid van de klanten en medewerkers.”

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!