Telindus-ISIT gebruikt Nutanix Complete Cluster voor virtualisatie zonder SAN
31-10-2012
Deel dit artikel:

Telindus-ISIT gebruikt Nutanix Complete Cluster voor virtualisatie zonder SAN


Telindus-ISIT, onafhankelijk specialist en leverancier op het gebied van netwerk, storage, compute, virtualisatie, cloud en managed services, heeft als eerste reseller in Nederland een partnership gesloten met het Amerikaanse Nutanix. Jerry Rozeman (foto), portfolio manager Enterprise bij Telindus-ISIT, zegt dat de technologie van Nutanix breekt met de klassieke architecturen, waarbij servers gekoppeld zijn aan centrale storage. "Niet al onze klanten beschikken over de capaciteit om onze high-end virtualisatie-oplossingen aan te schaffen of te beheren. Tevens zoeken sommige klanten juist naar een eenvoudiger platform naast hun bestaande high-end omgeving; voor andere doeleinden, met een ander servicelevel of een lagere TCO.”
 
x86
Met Nutanix Complete Cluster technologie is een storage area network (san) niet langer een vereiste als basis voor virtualisatie, aldus Rozeman. Met het Nutanix Complete Cluster schaalt de storagecapaciteit lineair mee met de groei in servers, waardoor storage niet langer een bottleneck vormt voor de performance van de oplossing. Het cluster bestaat uit building blocks van vier x86-servers (nodes) waarop een zeer hoog aantal virtuele items per building block van 2U hoog kunnen draaien. Dankzij de moderne softwarelaag wordt alle interne storage gezien als één diskpool, waardoor zowel capaciteit als performance lineair schaalt.

PCIe Flash
De oplossing maakt onder andere gebruik van interne PCI-e Flash-kaarten en 10GbE netwerksnelheden, waardoor lage latency en performance op elke schaal worden gerealiseerd. Het Nutanix Complete Cluster is eenvoudig te managen en biedt de mogelijkheid om klein te beginnen en groot te groeien. Met iedere node die wordt toegevoegd aan de oplossing, neemt zowel de processor als de opslagcapaciteit toe en is de storage-architectuur niet langer de bottleneck voor de performance. "Doordat de oplossing de complexiteit van storagemanagement wegneemt, is de oplossing juist geschikt voor organisaties die niet over de kennis beschikken om een complexe storage-architectuur te managen", aldus Rozeman.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage