EMC-veteraan William BJ Jenkins wordt CEO Barracuda Networks

EMC-veteraan William BJ Jenkins wordt CEO Barracuda Networks

EMC-veteraan William BJ Jenkins wordt CEO Barracuda Networks

07-11-2012

EMC-veteraan William BJ Jenkins wordt CEO Barracuda Networks


Barracuda Networks, leverancier van oplossingen voor ICT-beveiliging, netwerken en databescherming, maakt bekend dat het William “BJ” Jenkins (foto) heeft benoemd tot president, CEO en lid van zijn Raad van Bestuur.

Jenkins, de voormalige president van de Backup Recovery Systems (BRS)-divisie van EMC en een veteraan met 16 jaar ervaring in de ICT-branche, zal de bedrijfsstrategie vormgeven en de organisatie verder uitbouwen terwijl Barracuda Networks zich opmaakt voor een beursgang.

Jenkins kwam in 1998 in dienst bij EMC, waar hij verschillende senior managementfuncties bekleedde alvorens president te worden van de BRS-divisie. Als hoofd personeelszaken gaf hij leiding aan de integratie van Data Domain na een fusie van dat bedrijf met EMC. Hiermee ontstond de BRS-divisie, die sindsdien een belangrijke groeimotor voor EMC is gebleken. Jenkins bekleedde bij EMC daarnaast functies als senior vicepresident Global Marketing, vicepresident Telecom, Media and Entertainment and Outsourcing Sales, vicepresident Global Field Marketing en directeur Operations Global Channels. Jenkins studeerde af aan de Universiteit van Illinois en behaalde een MBA-graad aan de Harvard Business School.

Jenkins vervangt Dean Drako die eerder zijn aftreden aankondigde. In oktober voltooide Barracuda Networks een financierings- en herkapitalisatieronde, waarbij Francisco Partners en Sequoia Capital hun aandeel in het bedrijf uitbreidden met een extra kapitaalinjectie van 130 miljoen dollar om het groeitempo van de onderneming te versnellen en de verkooporganisatie en ondersteuningsfaciliteiten uit te bouwen.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security