Redactie - 07 november 2012

Switch Datacenters Amsterdam krijgt ISO 27001 certificering


Switch Datacenters, een ‘carrier neutraal’ datacenter in Amsterdam, is door BSI Group geauditeerd en vervolgens gecertificeerd volgens ISO 27001, de strengste normering op het gebied van informatiebeveiliging. Dit meldt Gregor Snip (foto), oprichter en Directeur van het in Amsterdam gevestigde Switch Datacenters

ISO 27001 is de hoogste ISO standaard voor informatiebeveiliging. BSI Group, het wereldwijd opererende normalisatie-instituut, heeft de processen bij Switch Datacenters uitvoerig geanalyseerd en beoordeeld volgens deze strenge normering waarna de ISO 27001 certificering is toegekend. De ruim 8 duizend vierkante meter beschikbare vloeroppervlakte van het in 2011 opgerichte Switch Datacenters is daarmee officieel een veilige omgeving om IT-apparatuur en bedrijfsdata onder te brengen, aldus Snip.

KPN Qwest
De datacenter propositie van Switch Datacenters Amsterdam is gebouwd op de fundamenten van KPN Qwest, de joint venture tussen het Nederlandse KPN en het Amerikaanse bedrijf Qwest die in 2002 ter ziele ging. Switch Datacenters heeft in 2009 namelijk het omvangrijke datacenter van KPNQwest (8.320 vierkante meter) op hét glasvezelknooppunt van Amsterdam - in Amsterdam Zuid-Oost - gehuurd en in twee jaar tijd omgebouwd tot een uenergie-efficiënte datacenteromgeving met een Power Usage Effectiveness (PUE) van momenteel 1.27, zo zegt Gregor Snip. Het in 2011 geopende datacenter maakt onder andere gebruik van Free Cooling, oftewel koeling met behulp van buitenlucht. Switch Datacenters heeft bovenop de energiebesparing ervoor gezorgd dat de datacenter diensten klimaatneutraal en dus ‘groen’ worden geleverd, onder andere door het gebruik van 100 procent groene stroom, aldus Snip.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!