Redactie - 07 november 2012

Motorola-d?istributeu?r Selecsys start campagne tegen 'grijze import'


Motorola-distributeur Selecsys wil een einde maken aan de zogenoemde grijze import van missiekritische communicatiemiddelen, zoals portofoons. Door deze niet-officiële apparatuur is er volgens Selecys een grote kans dat hulpverleners hun portofoons niet kunnen gebruiken wanneer het nodig is. Per jaar zijn er duizenden portofoons of onderdelen van portofoons die niet via de officiële kanalen bij de klanten terechtkomen, aldus Selecsys.

 

Volgens Selecys kleeft er een risico van aan dergelijke import: er is geen kwaliteitscontrole, er is geen garantie en er is geen service. Ongeveer tien procent van de verkoop van portofoons komt vanuit 'grijze import'. "Grijze import is de handel via distributiekanalen die hoewel ze legaal zijn tevens onofficieel, ongeautoriseerd of onbedoeld zijn door de fabrikant. Deze grijze import brengt een groot risico met zich mee", zegt Arend Massier, woordvoerder van Selecsys. "Een hulpverlener moet er op aan kunnen dat zijn apparatuur goed is. Dat kan alleen als het een toestel is dat via de officiële kanalen in de markt is gekomen."

 

Brandweer

Er zijn gevallen bekend waar het bijna is misgegaan. Zo was er een brandweerkorps in het oosten van het land dat hoopte goedkoop apparatuur in te kunnen slaan. Tijdens gebruik bleek echter dat de levensduur van de batterij ongewoon laag was. Binnen twee uur waren de portofoons leeg, aldus Massier. 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!