CA Channel Index: Nederlandse resellers worden vaker Managed Service Provider
08-11-2012
Deel dit artikel:

CA Channel Index: Nederlandse resellers worden vaker Managed Service Provider


Steeds meer channel partners van CA Technologies stappen over op het businessmodel van Managed Service Provider (MSP). De trend is te zien in de gehele EMEA-regio, maar Benelux loopt duidelijk voorop in de verandering. Reeds 75 procent is hier al overgestapt of zit in de transitiefase. Het EMEA-gemiddelde is 57 procent. Dit blijkt uit de 2012 Channel Index, een jaarlijks terugkerend onderzoek van CA Technologies onder zijn partners.

De overgang naar een MSP-model is een gevolg van het groeiende aanbod cloud-gebaseerde software. Partners die deze oplossingen willen aanbieden moeten dat op een andere manier doen dan als traditionele reseller of system integrator. Daarbij komt dat 69 procent van de EMEA-partners een groei verwacht in cloud-bestedingen. Bij de Benelux-partners is dit zelfs 81 procent.

Back-up
De studie wijst uit dat momenteel de belangrijkste managed services worden aangeboden rond infrastructuurbeheer, back-up & recovery en service management. Gevraagd naar hun plannen voor de komende 12 maanden, legt 34 procent van de partners nadruk op diensten rond applicatie performance. "IT wordt momenteel gezien als de oplossing om het gat te dichten tussen grotere eisen op business-gebied terwijl budgetten en middelen schaarser worden. De Channel Index laat zien dat onze partners hierop reageren door een MSP-model aan te nemen om zo aan klantwensen tegemoet te komen", aldus Marco van Lieverloo (foto), country manager Nederland bij CA Technologies. "Het is hierbij van belang dat zowel partner als leverancier in staat zijn dit model te ondersteunen. De leverancier moet uiteraard zorgen voor oplossingen die via de cloud zijn aan te bieden, maar ook bijpassende, goede infrastructuur en een specifiek licentiemodel. CA Technologies investeert hier graag in en we moedigen onze partners dan ook aan deze stap te zetten."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Beheer