Verkoop pc’s in West-Europa keldert met 15 procent
08-11-2012
Deel dit artikel:

Verkoop pc’s in West-Europa keldert met 15 procent


De verkoop van pc’s in West-Europa is in het derde kwartaal gekelderd met 15,4 procent naar 13,6 miljoen eenheden. Het gaat hierbij om zowel zakelijk als consumenten pc’s.

Windows 8  
Er werd vooral in juni en juli minder verkocht. Daarnaast probeerden leveranciers en distributeurs hun voorraden uit het tweede kwartaal te slijten. Resellers en business retailers kochten minder in omdat klanten de afgelopen maanden hebben gewacht op de komst van Windows 8 pc’s.

Lenovo groeit verder
HP staat op de eerste plaats met 19,3 procent marktaandeel. Een jaar eerder was dat nog 21 procent. Gartner ziet dat HP’s nieuw managementteam nieuwe initiatieven toont maar periode van transities zijn altijd moeilijk aldus het onderzoeksbureau.

Acer staat op de tweede plaats en met 14,1 procent marktaandeel en komt steeds dichter bij HP. Asus staat op de derde plaats met 10,7 procent marktaandeel. Lenovo staat op de vierde plaats met 9,3 procent marktaandeel.

Lenovo wist als enige flink door te groeien dankzij scherpe prijzen.  Dell verkocht minder pc’s en staat nu op de vijfde plaats staat met 8,3 procent marktaandeel, aldus Gartner.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility