Infotheek krijgt nieuw distributiecentrum in Leiden
14-11-2012

Infotheek krijgt nieuw distributiecentrum in Leiden


IT-dienstverlener Infotheek verplaatst haar logistieke activiteiten naar een nieuw distributiecentrum. Het Leidse bedrijf zal zijn intrek nemen in het voormalige distributiecentrum van de Zweedse modeketen Hennes & Mauritz (H&M) in Leiden. Met ingang van 15 februari 2013 zal Infotheek in Nederland beginnen aan de verbouwing van het nieuwe distributiecentrum.

Infotheek Groep N.V. is de afgelopen vier jaar sterk gegroeid. Het Leidse bedrijf heeft sinds 2009 buitenlandse kantoren geopend in België, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. De omzet is van 2009 tot en met 2012 elk jaar met meer dan 30% gestegen. Waar het personeel nog in 2009 bestond uit 160 medewerkers, telt het inmiddels internationaal opererende bedrijf ruim 350 medewerkers.

Om verder door te groeien zocht Infotheek naar een meer geschikte locatie en vond deze in het voormalige distributiecentrum van H&M. Chief Operations Officer Infotheek Jordy Kool (foto) over de nieuwe logistieke locatie: "Het nieuwe distributiecentrum biedt ons de mogelijkheid om alle logistieke werkzaamheden letterlijk onder één dak te huisvesten. Door alle voorraad en bijbehorende werkzaamheden te centraliseren, maken we een grote efficiëntieslag en zijn we in staat om de dienstverlening richting onze klanten te optimaliseren. Daarnaast hebben we door het nieuwe centrale magazijn ook meer de ruimte om een grotere en meer diverse IT-hardware voorraad op te slaan. Doordat we de logistiek in Leiden kunnen houden, heeft het voor de werknemers in het magazijn gelukkig geen nadelige gevolgen. De bereikbaarheid is er juist op vooruit gegaan."

Het nieuwe distributiecentrum van Infotheek is gevestigd op het bedrijvenpark Roomburg in Leiden en ligt pal aan de rijkswegen A4 en N11. Het pand is circa 16.000 m² groot. Het huidige hoofdkantoor van Infotheek blijft bestaan en zal voornamelijk plaats bieden aan de commerciële afdelingen van het bedrijf.

Door: Witold Kepinski 

Terug naar nieuws overzicht