Dell breidt Compellent, PowerVault, Quest storage aanbod uit
15-11-2012
Deel dit artikel:

Dell breidt Compellent, PowerVault, Quest storage aanbod uit


Tijdens de tweede EMEA-editie van het klanten- en partnerevenement Dell Storage Forum in Parijs heeft Dell een aantal verbeteringen van zijn end-to-end storage-oplossinge en bijbehorende Fluid Data-architectuur aangekondigd.

De Compellent SC8000-controllers (illustratie) met Storage Center 6.3-software, bieden verbeterde prestaties tijdens de verwerking van zakelijke workloads ten opzichte van eerdere versies, aldus Dell. Met deze versie biedt Dell end-to-end 16Gb Fibre Channel-mogelijkheden biedt, van de server en de switch tot het storage-systeem. Hierdoor wordt de bandbreedte verdubbeld en hebben gebruikers sneller toegang tot bedrijfskritische applicaties en gegevens, aldus Dell.

Compellent
Storage Center 6.3  biedt verder synchrone replicatie voor soepeler gegevensherstel en flexibelere replicatie van gegevens naar verschillende externe locaties. Ontworpen voor kortere recoverytijden en een beter beheer van recoverypunten. Verder is er ondersteuning voor Windows Server 2012, Active Directory en LDAP. Dit biedt de mogelijkheid van geautomatiseerde opslag binnen Compellent-arrays, integratie met zakelijke directory’s en een centraal beheer van het authenticatie- en autorisatieproces voor het verlenen van toegang, aldus Dell. De beveiliging is ook beter dankzij ondersteuning van de vereisten voor de USGv6-/IPv6-standaard voor een grote reeks van beschikbare IP-adressen, aldus Dell.

PowerVault MD3-software
De Dell PowerVault MD3-software is verbeterd rond het optimaliseren de data protectie, prestaties, capaciteitsbenutting en virtualisatiemogelijkheden. D0e data protectie wordt onder meer verbeterd door het gebruik van dynamische pools van disks. Dit vereenvoudigt het disk beheer en verbetert het herbouwen van arrays doordat data over alle drives worden verdeeld. In het geval van disk storingen wordt de hersteltijd hierdoor verkort. De mogelijkheden voor Fibre Channel-replicatie worden aangevuld met IP-gebaseerde asynchrone replicatie op afstand voor bescherming tegen storingen op locatie, hogere applicatiesnelheden en verbeterde ondersteuning op afstand. zo beweert Dell.

VMware vStorage APIs for Array Integration (VAAI)
De ondersteuning voor VMware vStorage APIs for Array Integration (VAAI) biedt nieuwe mogelijkheden voor de integratie van de PowerVault MD3-software en het verbeteren van de efficiëntie. Deze oplossing stelt klanten in staat om storage-gerelateerde taken van de server naar PowerVault-arrays te offloaden. Dankzij nieuwe thin provisioning-mogelijkheden kunnen de arrays automatisch opslagcapaciteit naar behoefte toewijzen, aldus Dell.

Dell PowerVaultDL4000
Dell biedt verder nieuwe oplossingen voor data protectie, zoals de Dell PowerVaultDL4000. Dit is een back-up-appliance met Dell AppAssure-software. Deze back-up- en recoveryoplossing voor bedrijfskritische applicaties en data is geoptimaliseerd voor kleine tot middelgrote bedrijven en externe afdelingen, met integratie van het software- en systeembeheer. Met 5,5 terabyte aan interne opslagcapaciteit biedt de 1U-appliance snapshot-, replicatie-, deduplicatie- en compressiesoftware. 
Gebruikers kunnen profiteren van de mogelijkheid om twee virtuele stand-by computers te hosten die bescherming bieden voor de bedrijfskritische applicaties van maximaal twee servers en disaster recovery mogelijk maken.

Dell Quest NetVault Backup 9.0
Verder biedt Dell Quest NetVault Backup 9.0, dat is nieuwe software voor data protectie van Quest en geïntegreerd met NetVault Extended Architecture (NetVault XA). De software biedt een nieuwe grafische gebruikersinterface en een reeks van shared services die alle technologieën van Quest voor data protectie samenvoegt voor vereenvoudigd beheer. De software stelt middelgrote tot grote ondernemingen in staat om de data protectie te stroomlijnen en bedrijfskritische applicaties in fysieke en virtuele heterogene omgevingen te beschermen. De multi-platformondersteuning van NetVault is uitgebreid met ondersteuning voorWindows Server 2012 en Novell Open Enterprise Server 11. De ondersteuning van Windows Server 2012 Hyper-V en VMware vSphere moet leiden tot betere functionaliteit, prestaties en schaalbaarheid. Dankzij de nieuwe mogelijkheden voor replicatie naar de deduplicatieoplossing van NetVault SmartDisk worden de opslag van data op externe locaties en disasterrecovery vereenvoudigd, aldus Dell.

Dell PowerVault DL2300
Tot slot biedt Dell de PowerVault DL2300. Deze nieuwe zakelijke appliance voor data protectie combineert 12e generatie Dell PowerEdge-servers met de CommVault Simpana 9-software voor data protectie. Deze oplossing biedt grote ondernemingen uitgebreide mogelijkheden op het gebied van back-ups, replicatie, archivering en deduplicatie voor zowel fysieke als virtuele servers. De appliance is voorzien van de laatste processor- en geheugentechnologie, die back-up prestaties mogelijk maakt dankzij de voor deduplicatie geoptimaliseerde databaseconfiguraties. Dankzij de policy-gebaseerde automatisering van het back-up- en archiveringsbeheer zijn gebruikers minder tijd kwijt aan het beheer, zo beweert Dell.

Door: Witold Kepinski  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage