Redactie - 19 november 2012

IT-uitgaven in enterprise-segment stijgen licht


In 2013 zullen de wereldwijde investeringen in IT een bescheiden groei laten zien van 2,5 procent. Het totale bedrag aan IT-uitgaven in de enterprise zal volgend jaar 2,679 biljoen dollar bedragen, tegen een verwachte totale investering van 2,603 biljoen dit jaar. De sectoren die tot 2016 de grootste groei zullen laten zien zijn volgens de analisten van Gartner de financiële sector, communicatie, media en productie.

Kenneth Brant, research director at Gartner: “De wereldwijde economische situatie is in de loop van 2012 verslechterd, wat heft geleid tot een minimale groei van de bestedingen in het enterprise-segment. De cijfers in het derde kwartaal lijken echter te wijzen op een meer substantiële groei in 2013, vooropgesteld dat grote fiscale crises in de Verenigde Staten en Europa worden vermeden.”

“Die groei zal de komende jaren doorgaan. De meeste organisaties hebben de afgelopen jaren al fors gesneden in hun IT-uitgaven, en ze hebben op de lange termijn geen ruimte meer om verder te snijden in het IT-budget, behalve als er echt economische rampen gebeuren of de business significant krimpt.”

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!