Redactie - 20 november 2012

DoNOD32 werkt samen met CloudSecured rond ESET NOD32


DoNOD32, Nederlandse distributeur van ESET NOD32 internet beveiligingssoftware gaat de samenwerking aan met CloudSecured, een aanbieder van secured cloud oplossingen in Nederland.

Bedrijven wagen zich momenteel aan de overstap naar Cloud computing. Echter zijn er ook veel organisaties binnen het MKB-segment die twijfelen over het overstappen naar de cloud, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door DoNOD32 Nederland onder haar reseller netwerk. Beveiliging speelt hierin een grote rol, aldus Nienke Ryan (foto), managing director van DoNOD32:  “We zien de verschuiving naar de cloud plaatsvinden, maar er wordt onvoldoende gedacht aan de beveiliging en hoe deze effectief kan worden ingericht. Dit is het moment om het MKB een oplossing te bieden, zodat zij de technologie kunnen gebruiken om te groeien en de twijfels met betrekking tot security weg te nemen.”

CloudSecured CloudSecured, security kennisexpert met de focus op cloud, start met een SecaaS (Security as a Service) pakket van antivirus en antimalware van ESET NOD32.  Daarmee gaat het een samenwerking aan met DoNOD32 Nederland, distributeur van ESET NOD32 beveiligingssoftware. De focus ligt op het beveiligen van cloud data door middel van ESET NOD32 bescherming, met nieuw samengestelde security pakketten voor bedrijven met meer dan 25 werkstations of servers. CloudSecured levert zorgvuldig geselecteerde cloud services, die allen beveiligd worden verleend. "Cloud computing vereist een andere kijk vanuit het beveiligingsaspect, maar zal in de toekomst waarschijnlijk de meest beveiligde en vertrouwde werkomgeving zijn. Door bijvoorbeeld de pc te gebruiken als eindstation van een cloud-omgeving, zullen er geen unpatched werkstations meer voorkomen. Zo kunnen deze machines niet gebruikt worden voor het versturen van virussen en wormen",  zegt Pascal Piekar van CloudSecured.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!