Redactie - 24 november 2012

Claranet neemt Star over voor 68,5 miljoen euro


Claranet, een managed service provider met een kantoor in Son, koopt Star. Deze Britse onderneming is leverancier van managed technology services.  Claranet neemt de zakelijke activteiten en activa van STH Limited en de dochtermaatschappij Star Technology Services over voor een totaalbedrag van 68,5 miljoen euro. De handelsentiteiten blijven behouden en worden volledig eigendom van Claranet Limited.

Opererend onder de merknaam Claranet hebben beide bedrijven een gezamenlijke omzet van meer dan 150 miljoen euro, ongeveer 700 medewerkers, meer dan 4.500 klanten en bedrijfsactiviteiten in Nederland, de UK, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal. Klanten van Claranet zijn onder meer Airbus, Amnesty International, Veolia, Wonderbra, L'Occitane, Skoda, N24 en Tag Heuer.

Claranet Virtual Data Centre
Het nieuwe bedrijf heeft een dienstenportfolio variërend van datacenter tot desktop. In aanvulling op managed hosting- en netwerkdiensten die beide bedrijven leveren aan een groot aantal klanten, kunnen Star-klanten profiteren van Claranet's pan-Europese Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-aanbod. Daarnaast krijgen zij toegang tot Claranet Virtual Data Centre en geavanceerde managed application hosting services. Anderzijds vormt Star's kracht in Unified Communications, remote desktop en geavanceerde security services een sterke aanvulling op Claranet's bestaande portfolio.

De acquisitie is gefinancierd door de Royal Bank of Scotland (RBS), Ares Capital Europe en een minderheidsinvestering door Abry Partners. Adviseurs voor de transactie zijn Oakley Capital, handelend voor Claranet en Ernst & Young, handelend voor Star.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!