IBM wil 10,6 miljoen euro terug van failliete TDM Holdings
24-11-2012
Deel dit artikel:

IBM wil 10,6 miljoen euro terug van failliete TDM Holdings

IBM Nederland wil nog steeds ruim 10,6 miljoen euro uitstaande schuld zien van TDM Holdings, dat ruim een jaar geleden failliet ging. Dit valt op te maken uit het derde faillissementsverslag door de curator van Certa Legal Advocaten. TDM Holdings werd op 10 november 2011 door de rechtbank in Amsterdam in hoger beroep op verzoek van IBM failliet verklaard.

Vordering
Uit het eerste faillissementsverslag bleek al dat IBM Nederland Financieringen een vordering heeft van ruim 10,6 miljoen euro bij TDM Holdings, dat alleen fungeerde als een holdingvennootschap. “IBM Kredietbank had een krediet verstrekt aan de vennootschap tegen verkrijging van pandrechten op de debiteuren van de Vennootschap. Die pandrechten zijn (deels) uitgewonnen. Voor het surplus heeft IBM een vordering ingediend”, zo staat in het derde faillissementsverslag.

“Het onderzoek van de curator naar de oorzaken van het faillissement en de boekhoudplicht omvat tevens het onderzoek naar mogelijk onbehoorlijk bestuur en mogelijk paulianeus handelen”, zo staat in het faillissementsverslag. Met paulianeus handelen worden schuldeisers benadeeld. Zo kan het voorkomen dat vlak voor een faillissement voorraden, gebouwen of inboedel voor een laag bedrag worden verkocht.

Duitsland
TDM Holdings had een kantoor in Blaricum en was een onderdeel van het Duitse systeemhuis TDMi, dat in 2009 surséance aanvroeg en een aantal onderdelen verkocht. Zo werden de Nederlandse systeemintegratoren SLTN en Comparex in 2009 verkocht aan ondernemer Eugène Tuijman. Tot TDM Holdings behoorden de becom Groep, InforsaCom en InDemand Solutions. TDM was vertegenwoordigd in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Op het hoogtepunt van het bedrijf werkten er 520 medewerkers en bedroeg de omzet 310 miljoen euro.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht