Aantal mobiele betalingen neemt sterk toe
27-11-2012

Aantal mobiele betalingen neemt sterk toe


Het aantal betalingen via smartphones en tablets is het afgelopen jaar verdrievoudigd. Dat blijkt uit een analyse van mobiele betalingen door Adyen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in internetbetalingen.

Van de betalingen die via Adyen verlopen, wordt inmiddels ruim 10 procent gedaan via een mobiele telefoon of tablet. Vorig jaar september was dat nog maar 3,7 procent.

Vooral het betalen via de tablet zit flink in de lift. Volgens Adyen worden steeds vaker speciale sites en apps voor tablets ingericht. De iPad is het apparaat dat het meest wordt gebruikt voor mobiele betalingen, gevolgd door de iPhone. Android-toestellen staan op de derde plek, terwijl het marktaandeel van BlackBerry te verwaarlozen is. 

Roelant Prins, Chief Commercial Officer bij Adyen, zegt dat hij 'nieuwe trends aan de horizon' ziet, die mobiel betalen een nieuwe impuls zullen geven. "Een belangrijke trend is multichannel. We zien steeds meer retailers die betalingen over de kanalen heen gaan inrichten."

"Een mooi voorbeeld zijn partijen die betaalgegevens op het web registreren en opslaan waarna je vervolgens via one-click payment heel eenvoudig op een later moment een transactie op je telefoon kan initiëren", legt Prins uit. "We verwachten dat de komende tijd dergelijke toepassingen de fysieke wereld zullen veroveren.”

(c) ANP

  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility