Acquia haalt met financieringsronde 30 miljoen dollar op
29-11-2012

Acquia haalt met financieringsronde 30 miljoen dollar op


Acquia, de enterprisegids voor Drupal, heeft tijdens een financieringsronde 30 miljoen dollar opgehaald. Daarmee komt de totale investering in het bedrijf op 68,5 miljoen dollar.

Onder aanvoering van de nieuwe investeerder Investor Growth Capital hebben ook Goldman Sachs, Accolade Partners en alle huidige Acquia-investeerders North Bridge Venture Partners, Sigma Partners en Tenaya Capital aan de financieringsronde deelgenomen. Jose Suarez van Investor Growth Capital heeft bovendien zitting genomen in de Raad van Commissarissen van Acquia.

Dankzij deze nieuwe financiering is Acquia in staat zijn sales- en marketinginspanningen te versterken en de uitbreiding in Europa en Zuid-Oost Azië & Australië door te zetten, aldus Tom Erickson (foto), ceo van Acquia. Bovendien kan Acquia dankzij de financiering extra vaart zetten achter de uitrol van geïntegreerde content, community en commerce-oplossingen. Daarmee kan Acquia IT- en digitale marketing afdelingen verder ondersteunen bij het ontwikkelen en op de markt brengen van contentrijke, multichannel webtoepassingen, aldus Erickson.

Het wereldwijde partnerprogramma van Acquia heeft meer dan 150 nieuwe partners verwelkomd in 2012. Het totaal aantal partners is bijna 550.

Acquia kocht in augustus 2012 Mollom, een aanbieder van content monitoringoplossingen voor user-generated content. Mollom is mede opgericht door Benjamin Schrauwen en Dries Buytaert; die laatste is mede-oprichter en CTO van Acquia en de oorspronkelijke ontwikkelaar en projectleider van Drupal.

Door: Witold Kepinski


 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software