Redactie - 05 december 2012

HP geeft grote rol voor Autonomy en Vertica in Big Data strategie


HP heeft tijdens het HP Discover 2012 evenement in Frankfurt een nieuwe reeks aan big data oplossingen aangekondigd waarbij een grote rol is weggelegd voor de technologie van de overgenomen bedrijven Autonomy en Vertica. De producten vallen onder de noemer 'informatie optimalisatie'.

De nieuwe HP AppSystem appliance integreert met Hadoop-gebaseerde Big Data. De appliance heeft extra veel geheugencapaciteit van de ProLiant Dl380 servers en kan worden beheerd met Cloudera software.

Verder biedt HP een Autonomy eDiscovery appliance die geïntegreerd kan worden met storage servers en netwerken van HP. Met de Autonomy legal suite software kan data worden geanalyseerd worden voor juridische doeleinden. In principe zou HP deze nieuwe software ook kunnen gebruiken voor zijn eigen rechtszaak tegen voormalig directieleden van Autonomy in verband met creatief boekhouden.

De Vertica analytics appliance is geschikt voor datawarehousingen neemt het op tegen Oracle Exadata of oplossingen van Terradata. De nieuwe Vertica versie 6.1 analytics oplossing is geschikt om in cloudomgevingen te worden ingezet, aldus HP.

Door: Witold Kepinski

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!