HP CEO Meg Whitman committeert zich aan Autonomy
05-12-2012
Deel dit artikel:

HP CEO Meg Whitman committeert zich aan Autonomy


Meg Whitman (foto), ceo van HP, zei tijdens het HP Discover 2012 evenement in Frankfurt zich te committeren aan het voor 11 miljard dollar overgenomen Autonomy. Er worden nieuwe producten ontwikkeld en gecombineerd met andere oplossingen van HP. Hiermee wil Whitman alle twijfel wegnemen nadat HP 8,8 miljard dollar op Autonomy heeft afgeschreven.

Whitman zegt dat de voormalige directie van Autonomy aan creatief boekhouden heeft gedaan. Mike Lynch, voormalige ceo van Autonomy, spreekt dit overigens met klem tegen. Het ziet er naar uit dat de twee partijen elkaar voor de rechtbank gaan zien. Voor de technologie en werknemers van Autonomy is Whitman echter zeer te spreken en ze verwacht het Autonomy onderdeel verder gaat groeien.

Coca Cola
Whitman erkende dat ze het nodige heeft meegemaakt sinds ze ceo is van HP. Het bedrijf schreef de laatste twee kwartalen 18 miljard dollar af, onder andere op Autonomy. Daarnaast moet er weer groei worden gehaald met de verkoop van pc’s, onder andere tablets en hybride pc’s die werken als tablet en notebook. Ze benadrukte dat HP een financieel stabiel bedrijf is, met een omzet van meer dan 120 miljard dollar, en meer cash flow heeft dan Coca Cola, FedEx, McDonalds, Visa en andere multinationals.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software