Interview Nino D’Auria, Europese Channelbaas Riverbed: 'Rol reseller versterken'
08-12-2012
Deel dit artikel:

Interview Nino D’Auria, Europese Channelbaas Riverbed: 'Rol reseller versterken'


Riverbed, een performance company en leverancier van WAN-optimalisatie-, applicatiemonitoring- en application delivery-oplossingen, gaat nauwer samenwerken met zijn channel-partners. Doel hiervan is meer klanten binnen te halen die met Riverbed-technologie de performance van hun IT-omgevingen willen verhogen. Dit zegt de Nino D’Auria (foto), de nieuwe Europese VP Channel van Riverbed.

De Italiaan D’Auria is al 25 jaar werkzaam in de Europese IT-markt. Hij werkte onder andere eerder in channel- en managementfuncties voor Digital Equipment, Compaq, EMC en de Italiaanse systeem integrator Lutech. Met deze kennis en ervaring wil hij samen met zijn channel-partners vaker Riverbed-appliances verkopen die zorgen voor een hoge applicatiebeschikbaarheid.

Stingray Traffic Manager
D’Auria zegt dat Riverbed en zijn channel-partners goede zaken kunnen doen bij een nauwere samenwerking: “Riverbed bouwt aan een hechte partner-community. We verkopen bijna 100 procent indirect, we zijn een channel-vriendelijk bedrijf voor value-added resellers (vars), distributeurs, system integrators, service- en telecom-providers. Zij kunnen met onze technologie klanten helpen aan een hogere performance van hun IT-omgevingen. Zo kunnen partners Riverbed in combinatie met VMware verkopen.  De Riverbed Stingray Traffic Manager, een software en application delivery controller (ADC), is recentelijk geïntegreerd met VMware vFabric Application Director, een hybride cloud-applicatie provisioning-oplossing.  Met deze oplossing kunnen klanten blue prints van applicaties ontwerpen die sneller en efficiënter faciliteren en schalen in een hybride cloud-omgeving.”

WAN-optimalisatie
Riverbed is inmiddels 5 jaar actief in de EMEA-regio en heeft in die tijd een sterke groei doorgemaakt. Dat moet de komende jaren worden voortgezet, aldus D’Auria. “Ik zal de komende tijd ook Nederland bezoeken voor partner-events. Channel-partners kunnen met ons goed zaken doen. Niet alleen met verkoop, maar ook met professional services, security, infrastructuur, cloud, wan-optimalisatie, netwerk monitoring, virtualisatie en consolidatie. Partners profiteren daarbij van onze sterke merknaam die we in de markt hebben opgebouwd.”

Door: Witold KepinskiTerug naar nieuws overzicht