Redactie - 10 december 2012

Dimension Data wordt Cisco Cloud Provider


IT-dienstverlener Dimension Data heeft de Cisco Cloud Provider-certificering behaald voor zijn clouddiensten. Dimension Data mag deze certificering voeren als Cisco Powered Cloud Infrastructure-as-a-Service (IaaS) dienstverlener.

De Cisco Cloud Provider Certification erkent de investeringen van Dimension Data in zijn datacenters, die zijn gericht op het leveren van IaaS-clouddiensten aan eindklanten in een multi-tenant omgeving. Als onderdeel van het certificatieproces voerde Cisco een audit uit van het Managed Cloud Platform (MCP) van Dimension Data. Hiermee verzekerde Cisco zich ervan dat de architectuur ondersteuning biedt voor de implementatie van clouddiensten in publieke en private omgevingen met Cisco als de belangrijkste netwerktechnologie.

Network Address Translation (NAT)
Dimension Data kondigde in februari 2012 aan dat het publieke en private Compute-as-a-Service clouddiensten gaat leveren. Dit is een IaaS-clouddienst die vp;gens Dimension Data bedrijven in staat stelt zelfservice en on-demand rekenkracht, opslag en netwerk-resources in de cloud wereldwijd aan te bieden. Eindgebruikers zijn in staat om automatisch Cisco-VLAN’s, -firewalls, -multicast en -Network Address Translation (NAT) in te zetten voor het beheren en beveiligen van hun cloudomgeving. Dit alles via een webgebaseerde gebruikersinterface.

Managed Cloud Platform (MCP)
Dimension Data levert zijn Cloud Services op zijn Managed Cloud Platform (MCP), een beheerd cloudplatform. Het MCP is te hosten binnen een Dimension Data- of een klantdatacenter. Het platform omvat een cloudinfrastructuur en Dimension Data CloudControl, een cloudmanagementsysteem dat operationele controle en automatisering van cloudlevering, -orkestratie, -administratie en -facturering biedt. Private MCP’s zijn in te zetten in klantdatacenters in ruim honderd landen. De publieke clouddiensten van Dimension Data zijn wereldwijd toegankelijk via publieke MCP’s in San Jose en Ashburn (Virginia) in de Verenigde Staten. Daarnaast kan dit via Amsterdam, Sydney, en Johannesburg.

Door: Witold Kepinski 




Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!