Redactie - 13 december 2012

Laurent Garcia manager Veeam Cloud Provider programma


Veeam Software Group, leverancier van back-up-, replicatie- en virtualisatiebeheeroplossingen voor VMware vSphere en Windows Server Hyper-V, heeft Laurent Garcia (foto) aangesteld als Hosting & Cloud Provider Manager voor de EMEA-regio. In deze functie is Garcia verantwoordelijk voor het uitbreiden, aanpassen en ontwikkelen van het Veeam Cloud Provider (VCP)-programma, dat in 2012 geïntroduceerd werd, om aan de specifieke behoeften van de EMEA-regio te voldoen. Garcia zal tevens zorg dragen voor de ondersteuning en versterking van de lokale verkoopteams.

Laurent Garcia gaat bij Veeam Software aan de slag na vijf jaar werkzaam te zijn geweest bij HP. Hier was hij in eerste instantie verantwoordelijk voor de infrastructuurproducten en –diensten voor een aantal grote klanten in de telecom- en hostingmarkt. Later was hij verantwoordelijk voor business development bij Franse hostingproviders die actief zijn in Europa. Dankzij zijn commerciële ervaring is Garcia in staat het VCP-programma in de EMEA-regio te versterken en partnerships met grote cloud- en hostingproviders inhoudelijk verder te ontwikkelen.

vSphere en Hyper-V 
Het VCP-programma biedt Veeam-partners, zowel hostingproviders en telecombedrijven als leveranciers van cloud-diensten, een flexibele licentieovereenkomst die is afgestemd op hun verkoopmodel. VCP-partners krijgen hiermee toegang tot nieuwe bronnen van inkomsten waarmee ze klanten beter kunnen bedienen en zich op het gebied van VMware vCloud, vSphere en Microsoft System Center 2012 Hyper-V kunnen onderscheiden door een breder dienstenaanbod, aldus Veeam.

Door: Witold Kepinski


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!