Redactie - 18 december 2012

VX Company breidt open source aanbod uit met 10gen MongoDB

IT-dienstverlener VX Company heeft zijn open source aanbod uitgebreid met 10gen MongoDB, een leverancier van de opensource document-georiënteerde database MongoDB.

10gen is een bedrijf dat de NoSQL database MongoDB heeft ontwikkeld. Deze opensource document-georiënteerde database is geschreven in C++. Er is geen schema, de documenten worden in de vorm van BSON (binair JSON) opgeslagen en de structuur van deze documenten is flexibel. De database is geschikt voor Big Data, omdat de data gemakkelijk gedistribueerd wordt. De data wordt dan over meerdere computers verspreid om gedistribueerde gegevensverwerking mogelijk te maken.

Big Data
Erik Zeillemaker, business unit manager bij VX Company en verantwoordelijk voor enterprise open source services, zegt dat 10gen MongoDB een ideale Big Data oplossing is.  MongoDB is beter geschikt voor Big Data dan een relationele database van Oracle, MySQL of Microsoft. MongoDB heeft een Google-benadering voor dataopslag. Je hebt meer vrijheid om attributen in een database aan te bieden.”

Dutch MongoDB User Group
VX Company werkt rond 10gen MongoDB nauw samen met de Dutch MongoDB User Group (Dutchmug.org). De 10gen MongoDB oplossingen worden gecombineerd met oplossingen van Red Hat, EnterpriseDB en Java die VX Company aan zijn klanten biedt.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!