Redactie - 18 december 2012

VoXX zoekt resellers voor Cloud Voice diensten


VoXX introduceerde recentelijk Cloud Voice services, een open unified communications oplossing in de cloud voor het mkb. De dienst wordt uitsluitend verkocht via resellers, var’s en systeem integrators. Volgens Marc Bauchant, managing director VoXX , zijn de unified communications diensten voor het mkb een goedkoper alternatief om de telecommunicatie-infrastructuur op een veilige, schaalbare en gebruiksvriendelijke manier in de cloud onder te bengen.

VoXX is actief in de Benelux. Het heeft een hoofdkantoor in Mechelen en tevens een kantoor in Laren met verkoop- en technische support. De Cloud Voice diensten worden vanuit het datacenter van Level 3, dat in de regio Brussel staat, aangeboden. VoXX heeft samenwerkingsovereenkomsten met telco’s en service providers die actief zijn in de Benelux.

Telepo
De Cloud Voice services van VoXX zijn gebaseerd op de multi-tenant technologie van het Zweedse Telepo, een afsplitsing van Ericsson. Bauchant: “Met het VoXX-platform adviseert de reseller zijn klant welke vaste of mobiele operator het beste passende aanbod heeft gezien het communicatiepatroon van de klant. De klant wordt geen all-in-one oplossing van vaste, mobiele en on-premise telefonie opgedrongen. Dat is naar mijn mening een vendor lock-in oplossing, want als je als klant weg wilt, ben je ook de PBX-service kwijt. VoXX is juist operator onafhankelijk. De reseller bepaalt met welke operators hij de diensten bundelt.”

Microsoft en Exact
VoXX verkoopt uitsluitend indirect, vervolgt Bauchant: “We zoeken drie typen  resellers om mee samen te werken. Dat zijn traditionele voice resellers, IT-reseller/ var’s en softwareleveranciers. Resellers kunnen de Cloud Voice services van VoXX integreren met andere applicaties, zoals Microsoft Outlook en Exchange. Of met CRM-software van bijvoorbeeld Exact. We willen ook met resellers werken die samenwerken met lokale providers zoals SpeakUp, OneXS en Breezz, een onderdeel van Ziggo.”

Inmiddels zijn er een aantal resellers die de Cloud Voice services van VoXX aan hun klanten aanbieden, zowel in Nederland als in België. Bauchant: “Reseller Hexacom biedt Siemens PBX-oplossingen aan middelgrote en grote klanten. Maar voor het mkb onder de 15 werknemers biedt de organisatie Voxx Cloud Voice services.”

De mkb-klant kan met Voxx Cloud Voice services diverse functies uit de cloud halen, aldus Bauchant. “Veel mkb-klanten hebben geen PBX in huis, omdat veel werknemers buiten de deur zijn op weg naar klanten. Met VoXX heb je de PBX-diensten steeds op zak, waar je ook werkt, via vaste én mobiele communicaties: Elke werknemer krijgt een sip-account (session initiation protocol) met een uniek telefoonnummer. De werknemer kan dan met meerdere devices inloggen op het sip-account. Dat is mogelijk met de sip-client software die op een notebook, tablet, iPhone, Windows Phone, Android smartphone kan worden geïnstalleerd. In de app zie je de beschikbaarheid van werknemers en collega’s. Je kan dan met hun chatten, smssen versturen en bellen naar vaste en mobiele nummers. Je hebt geen belbundel nodig met deze app, alleen een 3G-account. ”

Provisioning portal
Volgens Bauchant zijn de Voxx Cloud Voice services interessant voor resellers die klanten hebben met verschillende merken telefonieoplossingen. “Voxx biedt openheid en vaste en mobiele integratie met volledige PBX-functies voor het mkb. We ondersteunen alle vaste IP-telefoons. Resellers kunnen met de VoXX provisioning portal op afstand hun klanten ondersteunen, nieuwe gebruikers aanmaken, PBX-functies nauwkeurig instellen en alle apparatuur beheren, inclusief de smartphone apps dankzij het geïntegreerde mobiel device management. Zo kan gestolen of verloren apparatuur direct op afstand worden uitgezet. De reseller hoeft dus niet naar klant te gaan om alles handmatig in te stellen.“

Door: Witold Kepinski


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!