Redactie - 18 december 2012

Winvision, Cisco, IS Group en Eurofiber steunen 3FM Serious Request 2012


Winvision, ICT-dienstverlener gespecialiseerd in Microsoft-technologie, heeft voor 3FM Serious Request 2012 de online betaalmodule voor verzoekplaten en donaties gerealiseerd. Winvision zorgt er net als bij de vorige editie voor dat de donaties via deze sites, en ook via het interactieve kanaal van UPC, gedurende de actie van 18 tot en met 24 december 2012, direct op de actierekening van het Nederlandse Rode Kruis terecht komen. Vorig jaar werd 40 procent van de in totaal ruim 8,6 miljoen euro aan donaties online via het Azure-platform van Winvision gedaan.

Microsoft Azure Platform
Net als vorig jaar heeft Winvision belangeloos de mensen en middelen beschikbaar gesteld om de inrichting en het beheer van de sites, de betaalmodule op het Microsoft Windows Azure-platform en de koppeling met de back-end van 3FM (voor het samenstellen van de uitzendingen met verzoekplaten) en met de back-end (Sp@rk) van het Nederlandse Rode Kruis te realiseren. De betaalmodule is als cloud-applicatie gekoppeld aan de websites van 3FM Serious Request. Nieuw dit jaar is dat de websites ook mobiel bereikbaar zijn, dat er nu een koppeling is vanuit Facebook en dat klanten van UPC via het interactieve tv-kanaal kunnen doneren.

Cisco
Voor het zesde achtereenvolgende jaar steunt Cisco de actie van 3FM met netwerkcomponenten voor het Glazen Huis, waaronder switches, draadloze toegangspunten en vier video-encoder/decoders om de beelden die  gemaakt worden op locatie in HD beeld vanuit Enschede naar Hilversum door te zetten. Eurofiber levert de glasvezelverbinding van de locatie naar Hilversum, NPO levert de internet-verbinding en alle IT diensten en United verzorgt de audio-visuele faciliteiten.

De snelle dataverbinding wordt ook gebruikt voor de ondersteuning van de activiteiten van het call center, waar de telefoontjes en berichten voor 3FM Serious Request worden afgehandeld. De hoge snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van de verbinding en het netwerk zorgen ervoor dat alle soorten informatie ongestoord, naast elkaar uitgewisseld kunnen worden – van audio en video tot internet en telefonie.

Babysterfte
Het goede doel waarvoor de DJ’s zich dit jaar gaan inzetten, tijdens de negende editie van Serious Request, is babysterfte: de allerkleinsten van de samenleving verdienen aandacht en zorg om sterfte te voorkomen. Ook dit jaar gaan de DJ’s in samenwerking met het Rode Kruis voor een recordbedrag. 3FM Serious Request is een gezamenlijke actie van 3FM en het Rode Kruis. Coks Stoffer (foto), Algemeen Directeur van Cisco Nederland: "Onze steun aan  dit initiatief van 3FM begint een traditie te worden, we doen dit nu voor de zesde keer.  De Serious Request-actie is zo onderhand niet meer denkbaar zonder social media en video. Daarom moet het Glazen Huis gebruik kunnen maken van een solide én snelle  netwerkinfrastructuur. Onze bijdrage bestaat uit de netwerkapparatuur die daarvoor nodig is, plus de kennis van zaken die daarbij hoort. Net als in de voorgaande jaren helpen we graag mee om Serious Request wederom tot een succes te maken."

IS Group, leverancier van IT Services en Cloud Computing, verzorgt de 360° Live Video Feed vanuit het Glazen Huis; de glazen studio op locatie die de thuisbasis vormt voor 3FM Serious Request. IS Group biedt de streaming faciliteiten aan bij wijze van sponsoring, in samenwerking met partner yellowBird.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!