Acronis ondersteunt partners met social media platform van purechannelapps
18-12-2012

Acronis ondersteunt partners met social media platform van purechannelapps


Volgens Acronis maken de meeste resellers nog altijd onvoldoende gebruik van social media als technologisch platform voor informatievoorziening of hulpmiddel voor gezamenlijke marketingcampagnes met leveranciers. Om deze reden lanceert het AcronisGoSocial, een maatwerkversie van socialondemand van purechannelapps. Dit social media-platform stelt de best presterende resellers van Acronis in staat om een breder publiek te bereiken, meer leads te genereren en hun omzet te vergroten.

De introductie van dit nieuwe social media-platform volgt kort na de publicatie van de resultaten van een jaarlijkse enquête onder 1.100 Europese Acronis-resellers. Hoewel social media zich bij uitstek lenen voor zakelijke samenwerking, geeft slechts 17 procent van alle Nederlandse resellers aan dat dit hun voorkeurskanaal is voor het ontvangen van informatie van leveranciers. De meeste resellers maken voor hun informatievoorziening nog altijd intensief gebruik van traditionele communicatiekanalen, zoals websites van leveranciers en distributeurs (67%), online IT- en channelpublicaties (52%) en forums (39%).

In dit volledig digitale tijdperk zouden resellers echter het gebruik van social media moeten overwegen, al was het maar als aanvulling op hun bestaande communicatiehulpmiddelen. Dit is een probaat middel om de dialoog aan te gaan en netwerken te vormen. Resellers die dit niet doen, lopen het risico om achter te blijven en het contact te verliezen met leveranciers en de laatste marktontwikkelingen.

Alan Laing, VP EMEA bij Acronis: “De meeste branches worstelen nog altijd met de vraag hoe ze financieel kunnen profiteren van sociale media. We hebben ervoor gekozen om niet af te wachten, maar de regie in handen te nemen. We hebben ons nieuwe social media-platform laten uitproberen door een handvol resellers, en de resultaten waren indrukwekkend. Uit de enquête blijkt dat er al veel vraag is van de early adopters onder onze resellers.

Bijna een op de vijf (19%) wil met Acronis deelnemen aan gezamenlijke social media-programma’s. We verwachten dat de overige resellers niet lang op zich zullen laten wachten."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage