Konica Minolta neemt Raber+Märcker over
19-12-2012
Deel dit artikel:

Konica Minolta neemt Raber+Märcker over


Konica Minolta Business Solutions Duitsland heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Raber+Märcker, leverancier van geïntegreerde software- en systeemoplossingen in Stuttgart, Duitsland. Met deze investering neemt Konica Minolta tachtig procent van de aandelen van het IT-bedrijf over. De overige twintig procent blijft in bezit van de andere aandeelhouders.

Business Process Consultancy
De Raber+Märcker Group biedt Business Process Consultancy (BPC) en systeemintegraties voor verschillende klanten. Met deze strategische investering zorgt Konica Minolta voor toegevoegde waarde op het gebied van bedrijfsapplicaties en IT-infrastructuuroplossingen samen met Optimized Print Services (OPS). De Raber+Märcker Group en Konica Minolta leveren gezamenlijk IT- en printoplossingen voor zowel MKB-klanten als grote ondernemingen.

Konica Minolta en Raber+Märcker zullen zelfstandig opereren, maar samenwerken door middel van een partnerschap. De overname maakt onderdeel uit van Konica Minolta's strategie om verder te groeien in de IT-business. Raber+Märcker wordt het platform om verdere groei te bewerkstelligen van IT-business en -investeringen.

Daarnaast heeft Konica Minolta een verkoopovereenkomst getekend voor een honderd procent belang in Raber+Märcker Graphik.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht