Redactie - 21 december 2012

IGEL zoekt channel partners voor verkoop thin clients


Edwin de Ron (foto) leidt sinds het voorjaar als sales manager IGEL Technology Nederland, een Duitse leverancier van thin clients voor virtuele desktops (vdi). IGEL Technology is al een paar jaar actief in Nederland en verwacht een verdere groei, doordat organisaties vaker overstappen naar virtuele desktops van bijvoorbeeld Citrix, VMware, Quest of Microsoft. “Daarom zoekt IGEL  nieuwe partners die veel ervaring hebben met vdi-projecten”, aldus De Ron.

“IGEL levert thin clients waardoor gebruikers geen pc meer nodig hebben”, aldus De Ron. “We bieden standaard 5 jaar garantie op thin clients. Bij de prijzen zitten beheertools inbegrepen. Dat scheelt uren in werkplekbeheer. Resellers kunnen onze thin clients met IGEL Universal Management Suite (UMS) leveren, een hoogwaardige beheeroplossing  die klanten ontzorgt. Het is echter niet noodzakelijk voor bedrijven om alles gelijk te migreren. Ze kunnen met IGEL Universal Desktop Converter (UDC) er ook voor kiezen om een deel van de oude desktops te behouden en een deel te migreren naar IGEL thin clients. Dat kan allemaal eenvoudig op afstand beheerd worden.”

Avnet en Tweco
IGEL produceert de thin client zelf in Bremen  die worden voorzien van de nieuwste firmware. In Duitsland is IGEL marktleider en de organisatie wil nu verder in Europa groeien, onder andere in Nederland. De markt ziet kennelijk een meerwaarde van thin clients, zoals de gezondheidszorg, onderwijs, industrie, overheid en detailhandel. De Ron: “Avnet uit Eindhoven en Tweco uit Oldenzaal  zijn onze distributeurs. We hebben nu ruim zestig partners in Nederland die al veel kennis hebben van IGEL-producten, zowel commercieel als technisch. IGEL partners, niet alleen resellers, maar ook adviseurs die IGEL aanbevelen krijgen uiteraard dealbescherming.“

VDI
Er is nu ruimte voor nieuwe partners die IGEL willen verkopen, aldus De Ron. “Dat komt door de groeiende vraag naar vdi-werkplekken die voorzien zijn Citrix Xen Desktop, VMware View of Microsoft Remote Desktop Services (RDS). Ik wil graag adviserende partners met veel kennis van vdi Maar we willen ook nauwer samenwerken met fulfilment partijen die grote deals pakken. Geïnteresseerde resellers en klanten kunnen kosteloos test units aanvragen. Ze krijgen gratis technisch en commercieel support.”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!