Vasco start Cloud Partner Programma voor verkoop Digipass
24-12-2012
Deel dit artikel:

Vasco start Cloud Partner Programma voor verkoop Digipass


Vasco Data Security is gestart met een Cloud Partner Programma dat resellers en systeemintegratoren helpt bij de verkoop van de encryptie en authenticatie oplossingen Digipass as a service en Mydigipass.com. Partners krijgen onder andere ondersteuning op het gebied van pre-sales, post-sales, marketing en trainingen. Dit zegt Jochem Binst (foto), director of Corporate Communications & Public Affairs bij Vasco Data Security.

Het nieuwe Cloud Partner Programma is een aanvulling op het bestaande Vasco Ready Channel Partner Program. Binst: “Met het cloud partnerprogramma wil Vasco meer van zijn authenticatie- en login oplossing Mydigitalpass.com via partners verkopen. Onder andere aan e-commerce bedrijven, websites en zorginstellingen. Hierdoor wil Vasco meer actief worden in de consumentenmarkt. Tot nu toen zijn het vooral banken, overheden en de game-industrie die Vasco security technologie gebruiken.”

e92plus
Mydigitalpass.com, dat verkrijgbaar is via distributeur e92plus in een Nederlandstalige versie, biedt een extra beveiligingsniveau toe voor gebruikers die verschillende wachtwoorden gebruiken om in systemen in te loggen. Binst: “Channel partners kunnen Mydigipass.com implementeren op websites van klanten als loginsysteem. De eindgebruiker kan dan gratis een Mydigipass -account aanmaakt en op verschillende websites inloggen die het systeem ook gebruiken. “

App store
Mydigipass.com is bijvoorbeeld te gebruiken op sites van webwinkels, banken financiële sector en webdiensten van verschillende bedrijven, zoals een App store. Zij betalen voor de dienst Mydigipass.com, voor eindgebruikers is het gratis. Volgens Binst voorkomen bedrijven imagoschade als ze MyDigipass gebruiken omdat het hackers tegenhoudt. "Slechte authenticatie kan veel geld kosten, zoals de hack op het Sony PlayStation Network dat 171 miljoen dollar kostte aan reparaties en imagoschade."

Single Sign On
Mydigipass.com maakt gebruikt van twee-factor-authenticatie (2FA) en Single Sign On. Vasco zorgt voor de afhandeling van de loginprocedure, waarbij de gebruiker een extra code moet invoeren. Deze code wordt gegenereerd door een Mydigipass app op de smarttelefoon, door hardware-gebaseerde Digpass, of door software op een notebook met Intel Identy Protection Technology. Binst: “Een voordeel is dat gebruikers geen wachtwoorden meer hoeft te onthouden of hoeven op te vragen indien ze dat kwijt zijn.”

Wordpress, Drupal en Intel 
Digipass.com wordt inmiddels gebruikt door Wordpress, Drupal en Intel ultrabooks met Identity Protection Technology (IPT). Binst: “Zo kunnen ontwikkelaars van het open-source content management platform Drupal een beveiligde login toevoegen aan hun websites. Dat geldt ook voor de 54 miljoen gebruikers van blogwebsite Wordpress.”

Door: Witold Kepinski


 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security