Redactie - 28 december 2012

Xerox Managed Print Services vaker onderdeel van BPO en ITO


Bedrijven kiezen steeds vaker voor Managed Print Services (MPS) als ze een outsourcingsdeal sluiten, aldus Xerox. Hierbij wordt nauw samengewerkt met business partners zoals Cisco, Wipro en CSC. Dit zegt Stephen Cronin (foto), President Large Enterprise Operations bij printingleverancier Xerox, in gesprek met Dutchtchannel.nl

Xerox is wereldwijd de grootste leverancier van managed print services, aldus onderzoeksbureau IDC. Meer dan 1 miljoen mfp’s worden beheerd met Xerox managed print services. De omzet uit beheerde printdiensten van Xerox steeg dit jaar met 146 procent. Xerox levert met verschillende printdiensten, zoals document management outsourcing, managed print services, communication & marketing services en content management. Cronin: "Bij het leveren van managed print services wordt er nauw samengewerkt met een aantal globale en lokale partners die aangesloten zijn bij het Xerox Alliance Program. Onder andere met systeem integratoren, zoals CSC, Wipro en Logica.”

Business Process Outsourcing
Xerox is gegroeid door grote deals met enterprise klanten, maar ziet nu groeikansen in de midmarket, aldus Cronin. "Dat wordt gedaan met Xerox Print Services en Xerox Partner Print Services die zorgen voor kostenbesparingen met tools, ondersteuning, security en geaccrediteerde processen." Volgens Cronin zijn managed print services in trek omdat ze zorgen voor compliance en een betere security. "De printers en intelligente document management software zorgen voor betere bedrijfsprocessen die de CIO ondersteunen bij het streven naar een hogere productiviteit en verdere groei van het bedrijf. Managed print services worden daarom vaker onderdeel van Business Process Outsourcing (BPO) of IT Outsourcing (ITO).”

Software assessment tool
Als een organisatie kiest voor Xerox managed print services, dan wordt met een software assessment tool de hele printomgeving gescand, aldus Cronin. “Daarna wordt met de CIO besproken wat er vernieuwd kan worden, ten einde een betere workflow te creëren. Inefficiënte apparaten moeten eruit, want die vormen een risico voor het bedrijfsproces.”

Cisco
De laatste jaren wordt er op het gebied van Xerox managed print services heel nauw samengewerkt met Cisco, aldus Cronin. Xerox en Cisco combineren netwerkintelligentie met printen en cloud services. De alliantie houdt in dat Xerox haar Managed Print Services en cloudgebaseerde IT outsourcing (ITO) services aanbiedt via de intelligente netwerkinfrastructuur van Cisco. IT-applicaties worden hierdoor veel toegankelijker en de toegang tot mobiele oplossingen als mobile printing en maakt mensen op de werkvloer productiever, aldus Cronin. De nieuwste Cisco technologie, waaronder Cisco UCS server, moeten zorgen voor een hoge performance van Xerox managed print services. Zo kunnen channel partners voor klanten tienduizenden cients efficiënt beheren. Cronin: “Xerox en Cisco rollen samen de managed print services uit in Europa.”

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!