Redactie - 30 december 2012

Dell breidt aanbod KACE appliances voor systeembeheer uit


Dell heeft de afgelopen maanden zijn Kace appliances voor systeem beheer uitgebreid. Resellers kunnen de appliances verkopen via het PartnerDirect programma , aldus Alexander van der Plaats (foto), Marketing Manager voor de Dell|KACE Western Europe Region. Volgens hem besparen de appliances veel tijd en geld die IT-afdelingen kwijt zijn aan beheer en het updaten van systemen.

KACE K3000
Dell introduceerde onlangs de KACE K3000 appliance, een oplossing voor werkstationbeheer en het automatiseren van uitrol van besturingssystemen en updates over het bedrijfsnetwerk. Van der Plaats: “De K3000, die begin 2013 moet verschijnen, is een uitgebreide Mobile Device Management-module. Deze appliance biedt IT-managers een oplossing voor de wildgroei aan mobiele apparatuur op de werkplek. Het is een ideale oplossing voor een BYOD-beleid.”

Via een overzichtelijke interface heeft de beheerder toegang tot allerlei smartphone beheeropties, aldus Van der Plaats. "Zo kan de beheerder telefoons via gps lokaliseren, zien welke apps geïnstalleerd zijn en deze desgewenst blokkeren. Ook kunnen toestellen van afstand wordt gewist. Daarbij kan de beheerder onderscheid maken tussen privé- en zakelijke data op de telefoon. Dell KACE K3000 ondersteunt Apple iOS-, en Google Android platformen."

K1000 Management Appliance
Door de appliance te integreren met de K1000 System Management Appliance kunnen ICT-afdelingen op accurate wijze alle PC’s, laptops, servers en mobiele toestellen opsporen, bewaken en beheren, vervolgt Van der Plaats. De Dell KACE K1000 Management Appliance biedt audit trial-mogelijkheden en verbetert het overzicht op het netwerk dankzij ondersteuning voor nieuwe besturingssystemen zoals Windows 8, Windows Server 2012, SUSE Linux Enterprise, Ubuntu Linux, Red Hat 6 en Mac OS X Mountain Lion.

De Dell KACE K1000 is volgens Van der Plaats een gebruiksvriendelijke, functierijke en betaalbare appliance die voorziet in de behoeften op het gebied van systeembeheer voor organisaties van alle omvang. "De oplossingen bieden mogelijkheden voor inventory en discovery, softwaredistributie, configuratiebeheer, patching, het herstel van kwetsbaarheden in de beveiliging, asset management, service desks en rapportage."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!