Enlogic verkoopt via channel PDU energiebeheer oplossingen
31-12-2012
Deel dit artikel:

Enlogic verkoopt via channel PDU energiebeheer oplossingen


Enlogic, leverancier van energiebeheeroplossingen, introduceert een reeks intelligente Power Distribution Units (iPDU´s) die het energieverbruik meten met sensoren die de omgevingsomstandigheden van kritieke IT-omgevingen bewaken. Eddie Desouza (foto), Global Marketing & Communications Director bij EnLogic, wil deze oplossingen via channel partners verkopen.

Power Distribution Units
Enlogic is een nieuwe leverancier op het gebied van energiebeheeroplossingen. In het managementteam zitten veel oudgedienden van APC dat nu onderdeel is van Schneider Electric. Eddie Desouza, Global Marketing & Communications Director EnLogic, wil de energiemanagement oplossingen van intelligente Power Distribution Units via channel partners verkopen. “Klanten kunnen met de kleine en compacte iPDU’s besparen op stroom, energieverbruik en CO2-uitstoot verkleinen“, aldus DeSouza.

Capaciteitsplanning
Volgens DeSouza levert Enlogic een nieuwe generatie intelligente Power Distribution Units die fungeren hersens van het serverrack in een datacenter. De pdu’s voorkomen overbelasting van de elektrische circuits. De Enlogic iPDU´s vormen een onderdeel van de energievoorziening, en leveren datacenter- en facility managers de informatie die ze nodig hebben om de energievoorziening binnen het serverrack efficiënt te benutten. Dit ondersteunt hen bij de capaciteitsplanning, helpt de uptime te verhogen, zorgt voor het meten van de effectiviteit van het energieverbruik (PUE, power usage effectiveness) en ondersteunt hun duurzaamheidsprogramma´s en groene initiatieven, aldus DeSouza. Enlogic levert verschillende iPDU modellen, zoals de EN1000-Serie tot en met de EN6000-Serie.

Data Center Infrastructure Management
De iPDU’s van Enlogic ondersteunen het netwerkprotocol SNMP (Simple Network Management Protocol) en andere oplossingen, zoals DCIM (Data Center Infrastructure Management). DeSouza: “De controller van de iPDU is hot swappable gemaakt, waardoor de controller vervangen kan worden terwijl het rack nog werkt. De iPDU’s besparen koelingskosten omdat ze een temperatuur van maximaal 55 graden Celsius kunnen verdragen, terwijl andere PDU’s maximaal 45 graden kunnen verdragen.“

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht