Trend Micro voert beveiliging op voor servers, cloud en hypervisors
31-12-2012
Deel dit artikel:

Trend Micro voert beveiliging op voor servers, cloud en hypervisors


Trend Micro, specialist op het gebied van virtualisatie- en cloudbeveiliging, heeft de afgelopen maanden meer oplossingen geïntroduceerd voor het beveiligen van servers, hypervisors, cloud en desktop omgevingen. Het server beveiligingsplatform Deep Security 9 is ontworpen voor beveiliging van fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. De oplossing kan worden verkocht via managed service providers, VARs en systeem integratoren.

VMware, Microsoft Hyper-V en Citrix
Volgens Raimund Genes (foto), CTO van Trend Micro, vallen cybercriminelen niet meer alleen Windows desktops aan, maar focussen zich op cloud en virtuele infrastructuren zoals van VMware, Microsoft Hyper-V en Citrix. VMware heeft volgen Genes de boel goed beveiligd dankzij de security APIs die de hypervisor beschermen. Genes zegt dat zijn bedrijf e-mail, web en bestanden on-premise en in de cloud beveiligt. De oplossingen worden up to date gehouden met het Trend Micro Smart Protection Network. De beveiligingsinfrastructuur in de cloud van het Trend Micro Smart Protection Network identificeert nieuwe bedreigingen door informatie over bedreigingen vanuit de hele wereld in alle producten en diensten van Trend Micro onder te brengen.

Deep Security
Trend Micro Deep Security 9 biedt volgens Genes verbeterde prestaties en gemakkelijk te gebruiken verbeteringen met betrekking tot de agentless architectuur. Ook maakt de oplossing het Deep Security server beveiligingsplatform beschikbaar voor de publieke en hybride cloud. Hierdoor worden bedrijven flexibeler, met behoud van de hoogste beveiligings- en compliance-niveaus. Voorbeelden van verbeteringen zijn de integratie van vCloud Director en Amazon Web Services. Verder is er ondersteuning voor laatste VMware releases - vSphere 5.1 en vCloud Networking en Security 5.1. Tevens zijn er verbeteringen van Deep Security Agentless-platform en biedt het hypervisor integrity monitoring. Tot slot heeft Deep Security 9 een flexibele multi-tenant architectuur voor software-gedefinieerde data centers en providers.

SecureCloud
Voor de verkoop via partners heft Trend Micro een go-to-market programma genaamd het Trend Ready for Cloud Service Providers Program. Deze is ontwikkeld in samenwerking met partijen zoals Dell, HP Cloud Services, NTT Communications, OpSource, Dimension Data en andere partijen. Hiermee kunnen service providers hun klanten aanvullende beveiliging bieden tegen bedreigingen en diefstal of aantasting van gegevens in cloud computing-omgevingen. Trend Micro SecureCloud biedt een oplossing voor gegevensversleuteling en codebeheer die de gegevens van klanten in de cloud beveiligt. Trend Micro Deep Security beschermt bedrijfskritische ondernemingstoepassingen en -servers tegen inbreuken en onderbrekingen van de bedrijfsvoering. Deze oplossingen werken samen en bieden geïntegreerde bescherming van boven tot onder voor alle activiteiten in de cloud, Genes.

Data Loss Prevention (DLP) 
Trend Micro biedt verder geïntegreerde oplossing voor Data Loss Prevention (DLP). Het bedrijf realiseert dit dankzij de integratie ervan in hun beheerconsole, de Trend Micro Control Manager. Hiermee kunnen diverse cyberaanvallen worden afgeslagen tegen niet al te hoge kosten. Er zijn namelijk geen extra endpoint agents, servers of administratieve consoles meer nodig. De geïntegreerde DLP oplossing combineert gegevens- en risicobescherming op het niveau van de client, de server en de gateway, waardoor het mogelijk is om vanuit één centraal punt binnen het bedrijf richtlijnen te creëren, toe te passen.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security