Redactie - 04 januari 2013

SoftLayer en Ingram Micro bieden reseller cloud infrastructuur


De Amerikaanse cloud- en infrastructuurspecialist SoftLayer Technologies wil meer van zijn platformdiensten via channel partners verkopen. SoftLayer heeft sinds 2011 in Amsterdam een datacenter staan die zich specifiek richt op de Europese markt. Hierbij wordt sinds de zomer van 2012 nauw samengewerkt met distributeur Ingram Micro, die voor resellers een cloudaanbod levert vanuit zijn valueconcept Advanced Solutions. 

Het Texaanse SoftLayer uit Dallas is opgericht met als core business IAAS (Infrastructure as a Service). Wereldwijd beheert SoftLayer meer dan 100.000 servers in zijn 13 wereldwijde datacenters, die gebouwd zijn op basis van een modulaire architectuur. Deze staan met elkaar via een vitrtual private network in verbinding. Doelgroep van SoftLayer is het mkb tot Fortune500 gebruikers die Cloud Computing diensten afnemen. SoftLayer heeft bekende klanten zoals WhatsApp, Slideshare, Tumblr, Intel, Citrix en TwitPic.

Application Program Interface
SoftLayer heeft zijn cloud infrastructuur platform ontwikkeld dat bestaat uit virtuele en dedicated servers, netwerken en storage. “Dit platform heeft een hoge performance en een API (application program interface) die veel functies biedt”, aldus Drew Jenkins, Director Channel Development bij SoftLayer. Hij vervolgt: “Met de API kunnen resellers hun systemen, applicaties, tools en diensten koppelen aan het cloudplatform van SoftLayer. Daardoor zijn ze in staat aan hun klanten complete hostingdiensten onder eigen merknaam te bieden. Dat kunnen ze tegen lage kosten doen, omdat ze niet zelf hoeven te investeren in een cloudinfrastructuur.”

Citrix en OpenStack
Het platform van SoftLayer is gebaseerd op verschillende virtuele platformen zoals VMware vSphere, Citrix Xen en Microsoft Hyper-V en is geschikt voor publieke cloud Infrastructure-as-a-Service (IaaS), aldus Jenkins. Het private cloudaanbod is volledig gebaseerd op Citrix. “Verder maakt SoftLayer gebruik van OpenStack, een open-source cloud computing oplossing voor het creëren, beheren en uitrollen van schaalbare cloud diensten, onder andere op het gebied van storage.”

Games en social media
Inmiddels heeft Softlayer wereldwijd meer dan 3000 resellers die gebruik maken van de cloud infrastructuurdiensten. In Amsterdam staat het Europese hoofdkantoor van SoftLayer met een datacenter waar duizenden servers staan. Het Amsterdamse datacenter van SoftLayer staat in verbinding met netwerkpunten in Londen, Frankfurt en is gekoppeld aan de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Het nieuwe datacenter biedt Infrastructure as a Service (IaaS).Klanten kunnen daarop Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS) bouwen, aldus Jenkins: “Onze doelgroep in Nederland zijn internetbedrijven, resellers, online marketing, mobile, game, advertentie en social media bedrijven die behoefte hebben aan een schaalbare netwerkcapaciteit met een robuuste performance.”

Ingram Micro Channel Transformation Alliance
Thijs Vink, Senior Manager Value Business & Marketing bij Ingram Micro, ziet kansen in de samenwerking met SoftLayer. De diensten van SoftLayer vallen onder Ingram Micro’s Channel Transformation Alliance, waar resellers cloud computing diensten kunnen afnemen. Vink: “SoftLayer biedt baanbrekende Infrastructure-as-a-Service-oplossingen die het mogelijk maken om digitale infrastructuur te beheren en ze combineren dat met maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en zekerheid. Voor Ingram Micro is het een perfecte partner om onze resellers nog intensiever te ondersteunen in hun cloud business.”

Gartner   
Volgens onderzoeksbureau Gartner heeft SoftLayer een aantal goede punten. Zo is het cloud infrastructuur platform gestandaardiseerd en geautomatiseerd waarop resellers en klanten snel on-demand infrastructuurdiensten kunnen uitrollen. Via de portal kunnen alle diensten beheerd worden. “Resellers hoeven met ons geen lange termijn contracten af te sluiten”, aldus Jenkins. “We bieden diensten op basis van een on-demand model en een pay-for-use model waarbij de klant per uur of per maand betaald. De reseller kan de cloud diensten van SoftLayer een maand gratis testen.”

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!