Redactie - 02 januari 2013

CloudID koopt ICT-dienstverlener Promax


Judith Littel (foto), directeur van cloud-startup CloudID lijft ICT-dienstverlener Promax uit Bergschenhoek in. Haar huidige personeelsbestand van 4 mensen bij CloudID stijgt daarmee in één keer naar 45 medewerkers. Voor de overname heeft Littel extern kapitaal gebruikt dat in investeringsrondes van ABN AMRO Financial Investment Services bijeen werd gebracht.

Ruim twee jaar geleden richtte de onderneemster het bedrijf CloudID op, nadat ze zelf meer dan twaalf jaar in de ICT-sector werkte. “Ik heb veel kennis en ervaring op het gebied van Identity & Access Management (IAM). Toen de cloud begon op te komen, zag ik kansen voor IAM en richtte ik mijn bedrijf op.” Met de IAM-oplossing LionGate krijgen klanten een ‘plug and play’-oplossing waarbij toegang en rechten op applicaties in de cloud worden geregeld.

Promax, dat eenentwintig jaar geleden werd opgericht door Cor van der Wel en John Maasland, stond al een tijdje te koop. Het bedrijf is business partner van IBM, VMware, HP, Microsoft en Cisco.  Met de overname van Promax haalt CloudID diensten als beheer, migratie services en implementatie van infrastructuur-en storage omgevingen binnen.

Door: Witold Kepinski


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!