Redactie - 02 januari 2013

Huawei wil de wereld veroveren


Huawei heeft grootse plannen op de smartphonemarkt. De Chinese telecomgigant wil in 2016 bij de drie grootste smartphonemerken ter wereld horen, zegt marketingbaas Shao Yang in een interview met Le Monde.

Huawei is op het terrein van technologische infrastructuur al enige tijd een grote speler. Het bedrijf heeft echter nog niet zo veel ervaring met het ontwerpen en produceren van smartphones. Tot voor kort gaf Huawei de voorkeur aan het verkopen van merkloze smartphones aan andere leveranciers, maar daar lijkt verandering in te zijn gekomen.

In 2012 verkocht het bedrijf 85 procent van zijn smartphones onder het eigen merk. In het jaar daarvoor was dat nog 20 procent. Deze ontwikkeling is in lijn met de ambitie die Yang uitspreekt. Hij wil dat het smartphonemerk Huawei in 2014 in de wereldwijde top vijf staat en twee jaar later zelfs in de top drie.

Huawei heeft ruim 200 miljoen dollar geïnvesteerd in zijn merkstrategie. In China staat het smartphonemerk Huawei volgens cijfers van marktonderzoekers IDC op een vijfde plaats. Het Zuid-Koreaanse Samsung is koploper, gevolgd door de andere Chinese merken Lenovo, Coolpad en ZTE. Apple is terug te vinden op de zesde plek.

  

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!