PQR en SPS sluiten partnership voor HDS Storage Management
03-01-2013

PQR en SPS sluiten partnership voor HDS Storage Management


PQR en SPS hebben een partnership gesloten voor het beheer van Hitachi Data Systems (HDS) opslagsystemen. Dankzij dit partnership wordt de beschikbaarheid van bedrijfskritische data gegarandeerd, aldus de twee bedrijven. Daarnaast wordt het periodiek uitvoeren van healthchecks op HDS-storageomgevingen en ook het organiseren van innovatie- en architectuursessies mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen beide partijen.

De gezamenlijke service, `HDS Storage Management', bestaat uit 24/7 proactief en voorspellend beheer en incidentmanagement op basis van de Business Service Management oplossing Gensys van SPS. Met voorspellend beheer worden beheertaken op tijd gepland, reactief beheer geminimaliseerd en de beschikbaarheid van bedrijfsprocessen geoptimaliseerd.

Bas ter Heurne (foto), Sales Manager PQR, over de samenwerking: "De continuiteit van organisaties is afhankelijk van de beschikbaarheid van data. De door ons geimplementeerde datacentra bij onze klanten zijn gebaseerd op innovatieve technologieen, maar voor optimale beschikbaarheid zijn diepgaande monitoring, analyses van de werking en beschikbaarheid van kennis essentieel. Daarom zijn we blij met deze samenwerking. Voor een vast bedrag per maand staan de specialisten van de RES-Q-afdeling van SPS 24/7 klaar. Hiermee hebben onze klanten altijd de juiste kennis voorhanden en worden verstoringen voorkomen in plaats van genezen. Daarnaast worden met HDS Storage Management beheerkosten voor gebruikers van HDS opslagsystemen inzichtelijk en onder controle gehouden."

Linda Verweij, COO van SPS, zegt: "Wij zijn verheugd over dit partnership met PQR. De belangrijkste doelstelling in deze samenwerking is dat organisaties volledig kunnen vertrouwen op de werking van hun opslagsystemen. Helaas zien we in de praktijk dat de vereisten om dit te garanderen vaak moeilijk in te vullen zijn, waardoor onnodige downtime kan ontstaan. Dit brengt onacceptabele risico's met zich mee. Proactief en voorspellend beheer, waarmee je je richt op het analyseren van gegevens die over een langere periode zijn verzameld, zijn noodzakelijk om dit voorkomen."Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage