Redactie - 05 januari 2013

Extreme Networks kondigt winstwaarschuwing en ontslagen aan


Extreme Networks, leverancier van ethernet switches, kondigt een winstwaarschuwing en ontslagen aan. Het Amerikaanse bedrijf zet geld opzij voor een reorganisatie en het verplaatsen en ontslag van 85 werknemers.

In het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat op 31 december eindigde, bedroeg de omzet 75 tot 77 miljoen dollar. Dat is minder dan de verwachte 78 miljoen dollar. Het verlies wordt geschat tussen de 4,5 miljoen en 7 miljoen dollar. Dat komt doordat klanten in de EMEA-regio en Noord-Amerika afwachtend zijn.

Extreme staat sinds augusts 2010 onder leiding van ceo Oscar Rodriguez. Hij heeft al reorganisaties doorgevoerd waarbij afscheid werd genomen van werknemers.

Channel partners
Extreme werkt nauwer met channel partners. Hierbij zijn Eileen Brooker, vice president of global alliances, en Theresa Caragol, vice president of global channels, betrokken.

BlackDiamond X8 core switch
Eind 2012 presenteerde Extreme Networks nieuwe 100G en 40G Ethernet modules en software defined networks (SDN) applicatie ondersteuning voor zijn BlackDiamond X8 core switch.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!