Redactie - 05 januari 2013

Interview Derk-Jan Brand: Groeikansen met Adobe Partner Connection reseller programma


Adobe zet in op verdere groei met nieuwe concepten zoals Creative Cloud en Digital Marketing. Resellers kunnen deze oplossingen wederverkopen en krijgen daarbij ondersteuning via het Adobe Partner Connection reseller programma, dat ruim een jaar bestaat. Steeds meer resellers hebben zich aangesloten en worden beloond als ze hun kennis van Adobe technologieën vergroten, aldus Derk-Jan Brand (foto), Managing Director van Adobe Benelux.
 
“Adobe staat bekend van software voor digitale content creatie van foto, video en documenten”, aldus Derk-Jan Brand. Hij vervolgt: “Maar intussen heeft het softwarebedrijf nieuwe concepten ontwikkeld die verkocht kunnen worden via resellers. Zo heeft Adobe in 2012 Creative Cloud geïntroduceerd.Dit werkt op basis van een model waarbij de gebruiker niet een licentie hoeft te kopen, maar lid wordt van de Creative Cloud. Daarmee zijn alle functionaliteiten van digital media te downloaden vanuit de cloud.”

Creative Cloud
Adobe Creative Cloud is een doorlopend lidmaatschap waarmee de gebruiker elke Adobe Creative Suite 6-desktoptoepassing kan downloaden en installeren, maar ook andere toepassingen, waaronder Adobe Photoshop Lightroom 4. De gebruiker krijgt toegang tot online services om bestanden te delen, samen te werken en te publiceren. De gebruiker profiteert bovendien van de nieuwste apps en functies vanaf hun release, aldus Brand.

Adobe Creative Cloud is beschikbaar als een lidmaatschap van één jaar of een lidmaatschap op maandbasis. Individuele Creative Cloud-lidmaatschappen zijn beschikbaar via Adobe.com en geselecteerde detailhandelaars en online winkels. Wanneer de klant Creative Cloud via een detailhandelaar of online winkel koopt, dan heeft die de keuze uit een vooraf betaald lidmaatschap van 3 of 12 maanden.

Adobe Marketing Cloud
Een tweede concept is Digital Marketing die wordt aangeboden onder de noemer Adobe Marketing Cloud. Dit concept richt zich op marketingafdelingen en beslissers zoals de chief marketing officer (cmo), aldus Brand. “Adobe Marketing Cloud is een verzameling van analytische en rapportagegereedschappen die inzicht geven in de prestaties van online marketinginitiatieven. Het portfolio bestaat uit technologie van het overgenomen Day Software, een leverancier van 2.0 Web Content Management. Tevens is de technologie van Omniture, een specialist van web analytics dat in 2009 door Adobe is overgenomen, toegevoegd.”

Adobe Partner Connection
Resellers kunnen Adobe oplossingen, zoals Creative Cloud en Digital Marketing, wederverkopen. Ze krijgen alle ondersteuning via het Adobe Partner Connection reseller programma, dat ruim een jaar bestaat. Hierbij zijn ook distributeurs betrokken, zoals Ingram Micro. Het Adobe Partner Connection reseller-programma is gebouwd op vier principes: het aanmoedigen van actieve verkoop, betrokkenheid op het niveau van distributeurs, het op een nieuwe manier beheren van het kanaal en de gesprekken met eindgebruikers over Adobe-technologie naar een hoger plan te tillen. “Steeds meer resellers hebben zich aangesloten en worden beloond als ze hun kennis van Adobe technologieën vergroten”, aldus Ronald Baart, Channel Sales Manager bij Adobe Systems Benelux.

Certified Reseller
Resellers kunnen zich voor Adobe Partner Connection gratis online aanmelden als geregistreerde reseller. Hiermee hebben zij gratis toegang tot online cursussen en examens die ze in hun eigen tempo kunnen raadplegen. De behaalde examens bieden toegang tot het volgende niveau van het programma, Certified Reseller, dat resellers extra voordelen biedt. Het programma bevat daarnaast nog twee niveaus voor resellers die nog nauwer willen samenwerken met Adobe voor het verder ontwikkelen van hun business: de Gold en Platinum partners.

Incentive
Deal-registratie is één van de belangrijkste onderdelen omdat het Adobe in staat stelt om partners te belonen voor hun pre-sales activiteiten, aldus Baart. “De partner die de deal registreert is de partner die de korting ontvangt en dus niet per definitie de reseller die de verkoop uiteindelijk afrond. Deze incentive zal er toe leiden dat de meeste verkoopkansen worden omgezet in meer winstgevende verkoopinspanningen en goed presterende resellers worden beloond. De deal-registratie is enkel beschikbaar voor resellers met een Certified-status of hoger binnen het programma.”

Door: Witold Kepinski


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!