Redactie - 07 januari 2013

Richard de Goederen en Peter de Haas starten onderneming binnen Abecon groep


Richard de Goederen (foto) en Peter de Haas, topmanagers bij Microsoft, starten een nieuwe onderneming binnen de IT-dienstverlener Abecon groep.

Dit bedrijf gaat zich richten op de laatste ontwikkelingen rond Social Media, Mobile, Big Data en de Cloud. “Naast onze op Microsoft Dynamics AX en NAV gebaseerde branchespecifieke bedrijfsoplossingen gaan we onder leiding van Richard en Peter aanvullende scenario’s ter versterking van de interactie met de klant en de persoonlijke, team- en afdelingsproductiviteit ontwikkelen. Deze scenario's zijn gebaseerd op oplossingen rond Unified Communications, Portals, Apps, Business Intelligence en CRM. Hiermee kunnen onze klanten veel voordeel doen”, aldus Constant van Limburgh, algemeen directeur van Abecon.

Microsoft partner
Als de nieuwe onderneming op 1 maart officieel van start gaat, worden de naam en verdere details bekendgemaakt. Volgens Arjan Oude Kotte, Director Small and Midmarket Solutions & Partners bij Microsoft, ontwikkelt Abecon zich door deze stap tot 100 procent dedicated Microsoft partner. “Het verheugt ons dat deze loyale Dynamics partner in de bredere Microsoft propositie investeert, wat van veel vertrouwen in onze cloud- en platformstrategie getuigt. Het is ook mooi dat deze gepassioneerde collega’s actief blijven in het Microsoft ecosysteem en hun krachten bundelen om klanten te ondersteunen bij de inzet van innovatieve technologieën.”

Dynamics AX, NAV en CRM
Richard de Goederen (1970) is sinds 1995 actief in de ICT-branche. Hij vervulde sales- en marketingfuncties bij o.a. Xerox en Siebel Systems (nu Oracle) en startte in 2003 als Partner Manager bij Microsoft Business Solutions. Hij was onder andere Partner Lead voor het Dynamics partnerkanaal en Sales Manager van het Information Worker team voor het grootzakelijke klant- en partnersegment. In zijn laatste functie als Directeur Dynamics was hij eindverantwoordelijk voor de Dynamics AX, NAV en CRM business in Nederland. “Na 18 jaar voornamelijk aan de vendor-kant gewerkt te hebben, ga ik nu in het Microsoft ecosysteem aan de slag om bedrijven pragmatische oplossingen voor hun business- en IT-uitdagingen aan te reiken. Ik heb heel veel zin om te gaan ondernemen.”

Large Account Resellers en Solution Partners
Peter de Haas (1966) heeft ruim 21 jaar ervaring in de IT-industrie. Hij vervulde consulting-, sales-, business development- en implementatiegerelateerde rollen voor onder andere EDS, Emeritor en Unisys. In 2004 startte hij bij Microsoft, waar hij achtereenvolgens Solution Sales, Sales Manager en Online Strategie Manager was. In zijn laatste rol als Partner Sales Lead was hij verantwoordelijk voor de relaties en activiteiten met de Large Account Resellers en Solution Partners. “Bij Microsoft heb ik negen jaar met veel plezier gewerkt. Al enige tijd speelde ik met het idee om een eigen bedrijf te starten. Abecon biedt ons een uitgelezen kans om in samenwerking met ervaren professionals een nieuwe propositie binnen het Microsoft-partnerkanaal te ontwikkelen.”

Door: Witold Kepinski   

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!