Redactie - 08 januari 2013

CES 2013: Cisco introduceert het ‘Videoscape Unity’ tv-platform


Cisco heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2013 in Las Vegas ‘Videocape Unity’ onthuld: een nieuw platform voor Videoscape-videodiensten. Met dit nieuwe platform kunnen service providers en mediabedrijven inspelen op de groeiende vraag onder consumenten naar digitale video, waar nieuwe videodiensten op meerdere schermen te zien zijn, bijvoorbeeld op de tv en op de tablet, aldus Cisco.

Tot de nieuwe diensten behoort onder andere een digitale videorecorder (DVR) voor de cloud, waarmee consumenten overal en op ieder apparaat tv-programma’s kunnen bekijken die ze hebben opgenomen. Dit is volgens Ciscp het eerste open softwareplatform voor providers dat verder gaat dan ‘TV Everywhere’-diensten, waarmee consumenten alleen ‘live’ tv kunnen bekijken op verschillende apparaten. Aanbieders kunnen hiermee sneller nieuwe videobelevingen aanbieden op meerdere schermen.

Videoscape Unity biedt onder andere multiscreen Ccloud DVR. Dit is een digitale videorecorder-dienst waarbij de opnamen in de cloud worden bewaard, in plaats van op een lokaal apparaat. Hiermee kunnen consumenten overal en via ieder apparaat hun opgenomen tv-programma’s bekijken.

Verder biedt het video everywhere, een uitbreiding van het bestaande TV Everywhere-aanbod, met zoek- en afspeelopties waarmee consumenten via ieder apparaat premium live en on-demand videocontent kunnen bekijken, waar zij zich ook bevinden.

Cisco’s Connected Video Gateway dient als centraal entertainment systeem voor het huishouden. Hiermee kunnen video content en bijbehorende informatie worden bekeken via ieder IP-apparaat in huis.

Met IP-video over kabel hiermee krijgen consumenten volgens Cisco meer keuze in content en IP-videodiensten, met snelle on-demand en interactieve diensten. Deze mogelijkheden komen beschikbaar op meer apparaten die door service providers worden beheerd, maar er is ook de mogelijkheid om niet beheerde apparaten toe te voegen.

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!