CES 2013: Intel presenteert nieuwe mobiele processors

CES 2013: Intel presenteert nieuwe mobiele processors

CES 2013: Intel presenteert nieuwe mobiele processors

08-01-2013

CES 2013: Intel presenteert nieuwe mobiele processors


Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2013 in Las Vegas heeft Intel een aantal nieuwe producten aangekondigd. Onder een nieuw smartphone-platform voor opkomende markten, nieuwe Ultrabook convertibles en details over een nieuwe 22nm quad-core SoC voor tablets.

Atom Z2420
Intel levert een nieuw Atom processorplatform, gericht op het laaggeprijsde segment van de smartphone markt, met ondersteuning van Acer, Lava International en Safaricom. Het nieuwe, laaggeprijsde productaanbod omvat onder andere de Intel Atom processor Z2420 met Intel Hyper-Threading Technology, die snelheden kan bereiken tot 1,2GHz. Ook biedt dit platform hardwarematige codering/decodering van 1080p video en ondersteuning voor maximaal twee camera’s met geavanceerde fotofuncties. Hiertoe behoort een ‘burst’ mode die binnen één seconde 7 foto’s neemt in 5-megapixel kwaliteit. Het platform omvat ook het Intel XMM 6265 HSPA+ modem met Dual-Sim/Dual Standby mogelijkheden.

Atom Z2580
Verder introduceert Intel het  ‘Clover Trail+’ platform, gericht op de high-end en mainstream markt dat in de markt wordt gezet als het Atom Z2580 processorplatform. Dit platform is gericht op high-end en mainstream smartphones en omvat een dual-core Atom-processor met Intel Hyper-Threading Technology en dual-core graphics. Dit nieuwe platform zal naar verwachting twee maal zo snel zijn als Intels huidige product (het Intel Atom processor Z2460 platform), terwijl het uitstekend zal scoren op het gebied van energieverbruik en batterijlevensduur.

Windows 8 tablets
Er zijn nu verschillende Windows 8 tablets op basis van Intel is nu verkrijgbaar. Deze tablets werken op basis van de Atom processor Z2760. leveranciers zijn onder andere Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, LG en Samsung. De eerste 22nm quad-core Atom SoC voor tablets zal naar verwachting ruim twee maal zo krachtig zijn als het huidige Atom Processor Z2760-platform. Deze wordt eind 2013 verwacht, aldus Intel.

Ultrabook
De nieuwe energiezuinige Intel Core-processors verbruiken volgens Intel slechts 7 watt. Dit betekent meer flexibiliteit voor fabrikanten om dunnere en lichtere convertible modellen te ontwerpen. Op dit moment zijn er bijna 20 modellen in ontwikkeling, gebaseerd op deze energiezuinigere processors. Naar verwachting zullen ze toegepast worden in tal van innovatieve mobiele designs, waaronder tablets en convertible Ultrabooks. De Lenovo IdeaPad Yoga 11S Ultrabook en een toekomstige Ultrabook convertible van Acer behoren tot de eerste modellen op basis van de nieuwe processors, die deze lente op de markt zullen komen.

De vierde generatie Intel Core processorfamilie (voorheen bekend onder de codenaam ‘Haswell’) zorgt voor een nieuwe reeks Ultrabook convertibles, detachables en tablets met een batterij die de hele dag meegaat, aldus Intel.

Door: Witold Kepinski 


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility