Redactie - 08 januari 2013

Inovativ migreert XS4ALL naar Microsoft cloud platform


Internetprovider XS4ALL stapt op het private cloud management platform van Microsoft. Met de implementatie van System Center 2012 en Windows Server 2012, uitgevoerd door Inovativ, is het mogelijk geworden om de IT omgeving op één centrale plek te beheren en bedienen. XS4ALL heeft zich al aangemeld voor het Technology Adoption Program (TAP) voor de opvolger van Windows Server 2012, aldus Maarten Goet (foto) van implementatiepartner Inovativ.

Medewerkers hebben nu beschikking hebben over een self service portaal waar ze applicaties volledig geautomatiseerd in gebruik kunnen nemen. Voor zakelijke klanten betekent het dat ze het eigen serverpark niet langer af hoeven te stemmen op piekperiodes, maar in een veilige omgeving snel en flexibel kunnen opschalen naar de virtuele servers van XS4ALL, aldus beide bedrijven.

‘Voordat we System Center 2012 gingen gebruiken was onze grootste beperking dat we geen totaalbeeld hadden van onze omgeving. Dat kunnen we nu heel eenvoudig zien, of het nu gaat om monitoring of back ups, alles is inzichtelijk. Op deze manier kunnen we tegemoet komen aan de vraag naar de private cloud, die steeds groter wordt.’ vertelt Joey Hofstede, Senior Technical Architect bij XS4ALL. ‘Of het nu gaat om een klant die een externe server wil afnemen of een helpdesk medewerker die een bepaalde tool wil gebruiken, dat kan door het simpelweg aanvinken van een bepaalde dienst. Daar komt geen handwerk meer aan te pas.’

Door: Witold Kepinski

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!