Redactie - 08 januari 2013

Sophos EndUser Protection beschermt BYOD omgeving


Sophos introduceert de Sophos EndUser Protection, een nieuw beveiligingsaanbod dat een antwoord moet geven op de uitdagingen rondom bring-your-own-device (BYOD) en het steeds groeiende aantal mobiele apparaten dat zakelijk gebruikt wordt.

Sophos EndUser Protection biedt volgens de leverancier verbeterde beveiliging voor elk apparaat op het netwerk door de bescherming per gebruiker te regelen en niet per apparaat. Dat betekent dat organisaties alle devices van een gebruiker kunnen beveiligen  – Windows of Mac, iPhone, iPad of Android-toepassingen – waar gebruikers ook zijn, aldus Sophos.

Mobile device management
Sophos EndUser Protection combineert endpointbescherming met mobile device management (MDM). Dat maakt volgens Sophos het aanbod voor ondernemingen aantrekkelijk als het gaat om licentiebeheer en als oplossing voor de uitdagingen waarvoor BYOD de IT stelt. Deze combinatie vereenvoudigt en verbetert tegelijkertijd de beveiliging en het beheer van elk apparaat dat medewerkers gebruiken voor toegang tot de bedrijfsdata, aldus Pieter Lacroix (foto), Managing Director Nederland bij Sophos. “Onze klanten hebben moeite met de consequenties van BYOD, waarbij medewerkers op locatie werken en via allerlei mobiele devices toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk. Met Sophos EndUser Protection kunnen we ervoor zorgen dat de (mobiele) medewerkers van onze klanten makkelijker en tegen lagere kosten wordt beschermd."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!