Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
11-01-2013
Deel dit artikel:

SAP maakt Business Suite geschikt voor HANA in-memory database


SAP heeft zijn Business Suite erp-software geschikt gemaakt voor zijn eigen HANA in-memory database, een platform voor big data doeleinden. Hasso Plattner, mede-oprichter van SAP, maakte de 'SAP Business Suite powered by HANA' (pdf) bekend.

Oracle, IBM en Microsoft
Er is nu een release to customers (rtc) versie, in de loop van 2013 komt een definitieve versie. Een van de eerste klanten is motorfabrikant John Deere die SAP HANA en applicaties gebruikt voor real-time informatie. De aankondiging betekent meer concurrentie voor database leveranciers Oracle, IBM en Microsoft.

Transactionele applicaties
Met SAP HANA In-Memory Computing kunnen organisaties enorme hoeveelheden gegevens in realtime beheren en analyseren. SAP HANA werd onlangs uitgebreid met een applicatie server. Verder worden er platform as a service (PaaS) diensten aan de database toegevoegd. Nu is SAP HANA geschikt voor transactionele applicaties.

Sybase
SAP zegt overigens dat zijn software geschikt blijft voor databases van Oracle, IBM en Microsoft. Klanten kunnen ook hun Business Suite laten functioneren op de Sybase ASE database, dat in handen is van SAP.

Partners
SAP HANA werkt met andere merken hardware zoals Cisco, Dell, HP, Fujitsu, Hitachi, IBM, NEC en NetApp. SAP HANA wordt door een een aantal channel partners verkocht, ook in Nederland. Begin 2012 heeft IT-dienstverlener Intenzz een SAP Hana-oplossing gebouwd met SAP BusinessObjects BI 4.0 en Sybase software. Hierbij is hardware gebruikt van Fujitsu en NetApp. SAP partner Asecom heeft SAP Business One Analytics powered by SAP HANA geleverd aan Hoenderdaal  Fasteners, importeur en distributeur van bevestigingsmaterialen.
  
Door: Witold Kepinski

  

Terug naar video overzicht

Tags

ERP