HP haalt Lenovo weer in

HP haalt Lenovo weer in

HP haalt Lenovo weer in

15-01-2013

HP haalt Lenovo weer in


HP is wereldwijd weer de grootste pc-leverancier, Lenovo staat op de tweede plaats. Dit melden onderzoeksbureaus Gartner en IDC op basis van vierde kwartaalcijfers in 2012.  

In oktober 2012 werd Lenovo volgens Gartner de grootste leverancier van de wereld, maar dat heeft drie maanden geduurd. IDC heeft altijd gemeend dat HP de grootste pc-leverancier is gebleven, maar dat Lenovo bijna even groot is.


Gartner meldt dat HP 14,6 miljoen pc's in het vierde kwartaal van 2012 wist te verkopen en nu 16,2 procent marktaandeel heeft. Lenovo verkocht 13,9 miljoen pc's en heeft 15,5 procent marktaandeel.

Dell verkocht 9,2 miljoen eenheden en heeft een marktaandeel van 10,2 procent. Acer Group verkocht 8,6 miljoen eenheden en heeft 9,5 procent marktaandeel. Asus staat op de vijfde plaats met 6,5 miljoen eenheden en heeft 7,2 procent marktaandeel.

Het laatste jaar wist Lenovo sterker te groeien terwijl HP een kleine terugval had. HP is nu bezig zijn positie te verstevigen met nieuwe zakelijke producten, zoals de ElitePad en Envy hybride notebook.

Door: Witold Kepinski  

  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware