FalconStor schikt voor 5 miljoen dollar rond smeergeld affaire
15-01-2013

FalconStor schikt voor 5 miljoen dollar rond smeergeld affaire


FalconStor, leverancier van databescherming en storage virtualisatie oplossingen, heeft voor 5 miljoen dollar geschikt met de Amerikaanse openbaar ministerie rond een smeergeld affaire die dateert van 2010. Hierbij was oprichter en wijlen ReiJane Huai en twee verkopers betrokken die klant JP Morgan Chase zouden willen omkopen. Dat zou worden gedaan met aandelen, opties, cadeaubonnen en lidmaatschappen van golfclubs.

Storage Expert
FalconStor-oprichter en voormalig ceo ReiJane Huai schoot zichzelf in september 2010 dood in zijn woonplaats Glen Head, in de Amerikaanse staat New York. Hij was al terugtreden nadat hij van corruptie was beticht. Huai was een storage expert in databack-up, continuous data protection (cdp) en storage virtualisatie. Zo stond hij aan de wieg van CA's ARCserve back-up en recovery software. Later richtte hij FalconStor op.

De virtuele appliances van FalconStor worden via channel partners ook in Nederland verkocht. De appliances worden gecombineerd met oplossingen van EMC, IBM, Symantec, Nexsan en VMware.

Door: Witold Kepinski  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage