Redactie - 16 januari 2013

14 procent omzetgroei voor AFAS in 2012


AFAS Software heeft haar jaarcijfers over 2012 gepresenteerd. Het boekjaar 2012 is voor de Leusdense softwareleverancier zeer goed verlopen. Een omzetgroei van 14% naar meer dan 64 miljoen euro en een resultaat van ruim 22,5 miljoen euro mag, gezien de geringe groei binnen de Nederlandse markt voor applicatiesoftware, uitstekend genoemd worden.

CFO Arnold Mars is zeer tevreden over de resultaten. “2012 is voor AFAS Software weer een zeer succesvol jaar geweest. Op alle fronten hebben we goed gescoord. We zijn vooral trots op het aantal aanbestedingen dat wij het afgelopen jaar hebben gewonnen. De vooruitzichten voor het nieuwe jaar zijn uitstekend met een groeiverwachting van 12%.”

Eind 2012 is AFAS Software gestart met de uitlevering van de nieuwste versie van haar softwarepakket, Profit 2014. In deze versie is veel aandacht besteed aan de uitbreiding en optimalisatie van AFAS InSite en OutSite, de intranet-, portal – en websitefunctionaliteit van AFAS. Met name AFAS InSite heeft in 2012 een belangrijke stap voorwaarts gemaakt wat betreft het aantal nieuwe gebruikers.

Huur en online
Steeds meer klanten stappen af van eenmalige investeringen in hard- en software. Een toenemende meerderheid van het aantal klanten (69%) kiest ervoor de software van AFAS te huren. Het gebruik van AFAS Online steeg het afgelopen jaar met 50%, waardoor het totale aantal gebruikers op dit moment uitkomt op 178.000.

AFAS Software heeft het afgelopen jaar in uiteenlopende sectoren uitstekende resultaten geboekt. Zo is het marktaandeel in de onderwijssector gestegen tot bijna 30%. Onder meer Xpert Primair, Quadraam en Christelijke Scholengroep De Waard kozen voor de Leusdense softwareleverancier. Daarnaast werd bij OSG (Onderwijs Service Groep) een grote uitbreiding gerealiseerd. De onderwijssector staat na de zorg en de zakelijke dienstverlening op de derde plaats in de top-3 van belangrijkste branches. Ook binnen de zorgsector zette de groei gestaag door en mocht AFAS Software onder meer  ZorgAccent, CIZ, St. Anna Zorggroep en Stichting ZorgSaam toevoegen aan haar klantenbestand. In de Kinderopvang kozen Korein, Kindergarden en BINK voor AFAS Software.

In de accountancybranche werden het afgelopen jaar 125 nieuwe klanten welkom geheten. Ook konden 450 nieuwe ERP-klanten toegevoegd worden aan het klantenbestand, waaronder het Leger des Heils, DCMR en Beelen Groep. Daarnaast leverde AFAS Software haar HRM/Payroll-software uit bij grote namen als Connexxion, NS Stations, Radio Nederland Wereldomroep en de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs.

AFAS Personal
In 2012 nam het aantal gebruikers van het online huishoudboekje AFAS Personal toe van 237.000 naar 365.000. De omzet van de betaalde Plus-versie verdubbelde in deze periode. In mei van het vorig jaar werd een belangrijke partnership gesloten met het NIBUD voor de doorontwikkeling van AFAS Personal Plus om zo een betere en eenvoudigere financiële administratie voor consumenten te realiseren.

De verwachtingen voor 2013 zijn goed. AFAS Software verwacht een omzet- en resultaatgroei van 12%. Met name cross-selling op het gebied van OutSite en InSite, het activeren van de sponsorschappen, de branchegerichte benadering met gecertificeerde partners en experts en de inzet van AFAS Personal zullen in 2013 nog meer vruchten gaan afwerpen.



Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!