'Actifio groeit in 2012 met 700 procent'
17-01-2013
Deel dit artikel:

'Actifio groeit in 2012 met 700 procent'


Dataopslagspecialist Actifio meldt dat het in 2012 met 700 procent is gegroeid. Exacte cijfers worden niet gegeven, wel de gemiddelde deal: 210.000 dollar. 84  procent van de omzet gaat via channel partners, die wereldwijd meer dan 100 klanten bedienen. 

Protection and Availability Storage (PAS)
Actifio is opgericht door Ash Ashutosh en levert het PAS 5.0 platform. PAS 5.0 biedt een snelle recovery en gevirtualiseerde dataopslagoplossing voor applicaties die in gebruik zijn in bedrijfskritische omgevingen en in datacenters van service providers. Het vernieuwde Actifio Protection and Availability Storage (PAS) platform is zeer geschikt als copy data management oplossing voor het uitrollen van cloudiensten. PAS 5.0 heeft functies zoals multi-tenancy, netwerkoptimalisatie en reporting. Verder biedt PAS workflows waarmee applicaties sneller kunnen worden uitgerold, zoals van Oracle. 

IBM
Een grote reseller van Actfio is IBM die PAS toepast in zijn DS3500 Express, V7000, XIV, en SVC storage hardware en software. Actifio heeft al honderd PAS-gebruikers, zoals het Boston University Medical Campus (BUMC), Audax Group en NaviSite (Time Warner Cable Company). BUMC gebruikt het PAS-platform in combinatie met IBM-oplossingen om controle over zijn diverse, heterogene IT-infrastructuur te bereiken. Door het beheer en het behoud van gegevens te virtualiseren, voorziet de Actifio met PAS een oplossing die tegelijkertijd een fysieke, virtuele of hybride IT-omgeving ondersteunt.

Avnet Technology Solutions
IT-distributeur Avnet Technology Solutions biedt het Actifio Protection and Availability Storage (PAS)-platform aan in de Benelux, onder andere aan IBM business partners. In Nederland is Actifio actief onder leiding van Bas Broekarts. Actifio heeft grote investeerders achter zich staan zoals North Bridge Venture Partners, Greylock Partners en Advanced Technology Ventures.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht