iStorage datAshur USB-flashdrive is FIPS gecertificeerd
17-01-2013

iStorage datAshur USB-flashdrive is FIPS gecertificeerd


De iStorage datAshur USB-flashdrive, speciaal bedoeld voor de veilige mobiele opslag van vertrouwelijke data, is sinds 8 januari 2013 FIPS 140-2 level 3 gecertificeerd. Dit betekent dat de toegepaste encryptiemethodiek van de datAshur voldoet aan de eisen die hiervoor zijn opgesteld in het Cryptographic Module Validation Program (CMVP) van het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST).

Jan Peters (foto), managing director van E-quipment, de importeur voor de Benelux van iStorage beveiligde data-oplossingen: “Dit is goed en belangrijk nieuws voor iedereen die op zoek is naar een zo veilige mogelijke manier om vertrouwelijke gegevens op te slaan, zonder zich zorgen te hoeven maken dat anderen ongeautoriseerd toegang tot de inhoud van de USB-flashdrive kunnen krijgen”

NATO
“Daarbij ben ik trots dat we met de datAshur USB-flashdrive onze klanten een aantrekkelijk geprijsde, veilige, USB-oplossing kunnen bieden met zelfs een level 3 certificaat”, vervolgt Jan Peters. "FIPS-certificatie is met name belangrijk voor alle (semi-)overheidsorganisaties, financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen (denk aan claim afhandelingen), de advocatuur, notarissen, etc. Voor Defensie, de NATO en de politie (vtsPN) is het FIPS-certificaat zelfs een vereiste, wat het belang van het verkregen FIPS-certificaat voor de datAshur USB-flashdrive onderstreept."

DatAshur USB-flashdrives voor een veilige opslag van data zijn verkrijgbaar vanaf 49 euro exclusief BTW (adviesprijs) en in opslagcapaciteiten van 4, 8, 16 en 32 GB.

Door: Witold Kepinski 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage